Gayrimenkul sektörü, Cityscape Fuarı'ndan memnun kaldı


Türkiye gayrimenkul oyuncuları, konut alıcıları ve gayrimenkul yatırımcıları, Cityscap Turkey'de buluştu. İstanbul Kongre Merkezi'nde 24 Mart'ta başlayan fuarda 7 ülkeden gayrimenkul sektörüne yön veren 67 firma ve kurum stant açtı. Sektörün önde gelen temsilcilerinden Türkiye Gayrimenkul Platformu (TGP) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Buvan, DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, İnvest Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Ege Yapı Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy ve Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, Cihan'a yaptığı açıklamada fuara ilginin büyük olduğunu ve beklentileri karşıladığını ifade etti.

Türkiye Gayrimenkul Platformu (TGP) Yönetim Kurulu Başkanı Buvan, fuara ilginin beklentilerini karşıladığını ifade ederek, "Her şeye rağmen insanlar fuara gelmeye devam ediyor. Beklentimizin çok üzerinde değil ama beklentimiz ölçüsünde bir fuar yaşadığımızı söyleyebilirim. Özellikle yabancı acenteler çok fazla. Bu fuarı diğerlerinden farklı kılani İngiltere şirketleri yani Duabi şirketleri ve dünya devleri de bu fuarda şuanda projelerini bu fuarda müşterilere sunuyorlar. Bizde dünya müşterilerine kendi projelerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu.

"SEKTÖRE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK"

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya da dünya çapında bir fuar ve gayrimenkul markasının İstanbul'da yapılıyor olmasının yurt dışına açılım için çok ciddi bir adım olduğunu söyledi. Dumankaya, "Dünden itibaren gördüğümüz hareketlilik bunun doğru bir adım olduğunu gösteriyor. Bizde bu fuarda yer alıp, gayrimenkul sektörünü temsil ederek Türkiye açısından önemli bir açılımda bulunduğumuzu düşünüyoruz. Bu her yıl üzerine bina ederek ciddi bir katkı sağlayacaktır. Burada hem sıcak satış hem de uluslararası boyutta iş birlikleri içinde görüşmelerimiz bir taraftan devam ediyor. Cityscape'in önemli bir adım olduğunu ve bundan sonra devamının da başarılı olacağını düşünüyorum." dedi.

Fuardan memnun kaldığını belirten Bahattin Uçar da şunları aktardı:

"Biz daha önce Dubai'deki Cityscape'de katılmıştık. Orada fuara katılanlar ile ciddi bağlantılarımız oldu. Türkiye'de de Cityscape'in yapılması bizim için çok ve sektörümüzün geldiği nokta açısından da önemli. Körfez'den çok fazla yatırımcıları görüyoruz. Dün ve bugün çok yoğun yatırımcılarımız oldu. Özellikle ofislerimizle ve otelle ilgilenen müşterilerimiz oldu. Yine çok ciddi bir fon AVM ile ilgilendi ama şuan öyle bir niyetimiz yok."

"BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA ÇOK İLGİ VAR"

Ege Yapı Genel Müdür Yardımcısı Murat Aksoy da şu değerlendirmelerde bulundu: "Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı olduğu için özenilerek bir mekan seçildi ve bir çok firma da stantlarını düzenlerken özenerek dizayn etti. Beklediğimizden daha iyi bir ilgi var. Dün çok yoğundu. Bugünde yabancı grupların kalabalık grupların geldiğini gördük. Yarın bunun daha da artmasını bekliyoruz."

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan, ise "Cityscape fuarı son kullanıcıya ulaştığımız, genelde almak için gelen yatırımcıların bulunduğu bir fuar. Körfez ülkelerinde; Dubai'de, Katar'da, Kuveyt'te düzenlenen bu fuara senelerdir katılıyoruz. İlk kez Türkiye'de düzenlenen bu fuardan bir takım beklentilerimiz vardı. Özellikle yabancı yatırımcıların buraya gelmesini umuyorduk. Nitekim umduğumuzu da bulduk. Çok sayıda kişi standımızı ziyaret etti. 2-3 adet rezervasyon bile aldık." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Gayrimenkul sektörü, Cityscape Fuarı'ndan memnun kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER