Gazeteci Harun Çümen’e soruşturma: Koğuşta 25 fare öldürdüklerini niçin söyledin?

Koğuşta 25 fare öldürdüklerini söyleyen tutuklu gazeteci Harun Çümen hakkında soruşturma başlatıldı. Ayet, hadis ve ünlü yazar Marquez’in sözlerini yazdığı mektup sebebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Çümen intikam amaçlı baskı ve yıldırma politikasına maruz kaldığını söyledi.

SHABER3.COM

 Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'nde 34 aydır tutuklu olan gazeteci Harun Çümen’e meslektaşı Zafer Özcan’a yazdığı 10 sayfalık mektup sebebiyle soruşturma açıldı. 

Bugünkü telefon görüşünde olayın ayrıntılarını ailesine anlatan Çümen, soruşturmanın asıl nedeninin mektup değil, cezaevinde maruz kaldıkları olumsuz şartları dile getirmesi olduğunu söyledi.

Kapatılan Zaman gazetesinde editörlük ve yazı işleri müdürlüğü yapan Harun Çümen, geçen hafta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ulaştırdığı mektubunda Balıkesir Kepsut L Tipi Kapalı Cezaevi'nde farelerin cirit attığını, kanalizasyonun taştığını, kendilerine adeta zulmedildiğini ve çıldırma noktasına geldiklerini yazmıştı.

MESLEKTAŞI ZAFER ÖZCAN'A YAZDIĞI MEKTUP SEBEBİYLE SORUŞTURMA

Harun Çümen, 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen arkadaşı ve meslektaşı, Manisa Akhisar Cezaevi'nde tutuklu Zafer Özcan’ı teselli etmek için 30 Kasım 2020’de 10 sayfalık bir mektup kaleme aldı. 

Bold'un haberine göre Mektubunda dünyaca ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez’in sözlerine, ayetlere ve hadislere yer veren Çümen’in mektubunun 3 sayfasına el konularak diğerleri 2 Aralık’ta iade edildi. "Örgütsel haberleşme" yapıldığı iddiasıyla kendisi de disiplin kuruluna sevk edildi.

Gazeteci Zafer Özcan’a daha önce defalarca mektup yazdığını ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını ifade eden Çümen, “Halbuki sakıncalı görülen ifadelerimi en az 17 kez daha göndermiştim. Hiç böyle bir şey olmamıştı. Bu durum cezaevi şartlarını eleştiren ifadelerimin sosyal medyada yer alması, Meclis’te soru önergesine dönülmüş olması sebebiyle şahsıma yönelik intikam, öç alma amaçlı bir girişim olduğunun delilidir.” dedi.
<< Önceki Haber Gazeteci Harun Çümen’e soruşturma: Koğuşta 25 fare... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER