Gazeteciler için götürülen daktilo cezaevi yönetimince kabul edilmedi


CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili ve DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül'e daktilo götürdü. Ancak, daktilo cezaevi yönetimi tarafından mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi.

Musa Çam ve Süleyman Çelebi, Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, Nokta dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan'ı ziyaret etti.

Çam ve Çelebi, gazetecilere yazılarını ve savunmalarını hazırlamaları için daktilo götürdü. Ancak daktilo cezaevi yönetimi tarafından mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi.

'12 EYLÜL'DE BİLE BU TÜR HAK GASBI UYGULANMADI'

Ziyaretlerinin ardından Musa Çam ve Süleyman Çelebi yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdi: "1930'larda Nazım Hikmet'in, 1970'lerde Deniz Gezmiş'in, 1980'lerde ise sıkıyönetim döneminde Ecevit'in ve sendika yöneticilerinin daktilo kullandığı cezaevlerinde, 2015 yılında bu hak kullanılamamaktadır. Unutulmamalıdır ki, 12 Eylül'ün baskıcı dönemlerinde dahi bu tür bir hak gaspı uygulanmamış, en ağır cezalık olan, idamla dahi yargılanan tutuklular, var olan daktilolar ile en temel hakları olan savunmalarını hazırlama imkanı bulabilmişlerdir. Fakat görünen o ki ülkemiz 1930'ların, 70'lerin ve dahi darbe dönemlerinin gerisine düşmüştür. Bu durumu kabul etmek mümkün değildir.

Bu süreçte toplumun tüm kesimlerine tarihsel bir sorumluluk düşmektedir. Tüm bu haksız uygulamalara karşı durmak ve bu haksız uygulamaların sona erdirilmesini sağlamak hepimizin görevidir. Tutuklu durumda bulunan değerli gazeteciler ise, tüm bu olumsuz koşullara rağmen kendilerinin içeride olmalarından çok daha fazla, ülkemizin içinde bulunduğu karanlık süreçten duydukları üzüntüyü ifade etmişlerdir."
CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteciler için götürülen daktilo cezaevi yönetimince... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER