Gazeteciler 'kutlamıyoruz' diyerek Ankara'da eylem yaptı


G-9 Gazeteci Örgütleri Platformu üyeleri, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyoruz' diyerek bir araya geldi. Etkinlikte, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül'ün, 'Silivri Cezaevi'nden eskisinden de çok çalışıyoruz' cümlesi ile biten mektubu da okundu.

Ankara Yüksek Caddesi'ndeki etkinlikte Can Dündar'ın annesi Öznur Dündar ve Erdem Gül'ün eşi Aslı Gül de gazetecilerin eylemine destek verdi. Dündar'ın annesi kısa konuşmasında önce Metin Göktepe'yi andı ve ardından "Kararlıyız, dirençliyiz, bugünleri de atlatacağız." diyerek herkese teşekkür etti.

Kalabalık, ellerinde zincirle birlikte 'Gazetecilik suç değildir, susmayacağız' yazılı döviz taşıdı. Sloganlar atan kalabalık adına gazetecilik mesleğinin engellenemeyeceği yönünde kısa konuşmalar yapıldı.

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyoruz" vurgusu yapılan konuşmalarda şu ifadeler yer aldı: "Çünkü meslektaşlarımız işsiz, çünkü iş güvenceleri patronların ve iktidarın iki dudağı arasında. Artık adliyelere haber yapmaktan çok ifade vermek için gidiyorlar. Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyoruz çünkü meslektaşlarımız haber yaptıkları için gözaltındalar, çünkü cezaevindeler, çünkü haber takip ederken kafalarına silah dayanıyor, tartaklanıyorlar. Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyoruz çünkü meslektaşlarımızın sendikalaşma, örgütlenme, toplu sözleşme yapma hakkı elinden alınmış. Çünkü gazete büroları kapatılıyor, birleştiriliyor, meslektaşlarımız işsizlikle tehdit edilip her işi yapmaya razı edilmek isteniyor. 10 Ocak günü baskılara, işten atmalara, şiddete, tutuklama ve cezalara hayır." CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteciler 'kutlamıyoruz' diyerek Ankara'da eylem yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER