Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan BM Genel Kurulu'nda küresel sorunlara çözüm arayışı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 23 2025
Paylaş
X Post
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (UNGA) 80. Oturumu çerçevesinde organize ettiği “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Konferansı” ve bu bağlamda planlanan üç günlük etkinlikleri başladı.
SAMANYOLUHABER-NEW YORK
Uluslararası konferans katılımcılarına dün akşam, New York Manhattan’da “hoşgeldin ve tanışma”resepsiyonu yapıldı. Bugün ise dünyanın dört bir yanından uzmanlar ile konferanslar başladı.
GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI'NDAN BM'DE DİKKAT ÇEKEN ETKİNLİK
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 80. Oturumu'na (UNGA80) eş zamanlı olarak Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, 30 ülkeden 56 sivil toplum örgütüyle işbirliği yaparak, dünyanın önde gelen uzmanlarını ve gazetecilerini bir araya getirdi.
BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2025 Yuvarlak Masa Oturumları kapsamında, küresel sürdürülebilir barış ve kalkınmayı teşvik etmek ve korumak için önemli konular ele alınıyor.
Bu etkinlikte, uzmanlar, gazeteciler, akademisyenler ve sivil toplum liderleri de dahil olmak üzere çok sayıda paydaşın sosyal sorunlar konusunda farkındalık yaratması ve sosyal, ekonomik ve çevresel sorunlara olası çözümler hakkında fikir alışverişinde bulunması için bir platform oluşturmak amaçlanıyor.
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun (UNGA) 80. Oturumu çerçevesinde organize ettiği “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Konferansı”, üç gün süreli olacak, yüzlerce uzman katılımcıyı bir araya getirecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.MHK Soruşturmasında İlk Tutuklamalar: Hakem Yasin Kol ‘Şike’ ve ‘Teşvik’ Suçlamasıyla Cezaevinde2.Yerel Yönetimlere Yargı Kıskacı: Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen İçin Sulh Ceza Hakimliğinden Tutuklama3.Kral III. Charles ve 'İslam ve Batı'4.Havada Panik! Ankara-Şanlıurfa Uçağında Bomba Alarmı5.Kaya Çiftinden TMSF’ye 'Gönüllü' İade: Fon Vurgununda Ana Para Kaldı, Kâr Hesaba Aktarıldı
6.Polis Müdahale Etti! Cemil Tugay'ın AKP İddiası İzmir'i Ayağa Kaldırdı7.Sağlık problemleri artan Bozdağ, TBMM Başkanvekilliği'nden istifa etti8.Zelenski: Rus dronları Türkiye’ye ait sivil gemiyi vurdu9.New York'ta acil durum ilan edildi: İşte korkutan sebep!10.Alman istihbaratında büyük şok: Eski BND Başkanı 'casusluk ve vatana ihanet' suçlamasıyla gözaltında

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI

HARUN TOKAK

ÇOK OKUNAN HABERLER

MHK Soruşturmasında İlk Tutuklamalar: Hakem Yasin ...

Yerel Yönetimlere Yargı Kıskacı: Eyüpsultan Beledi...

Kral III. Charles ve 'İslam ve Batı'

Havada Panik! Ankara-Şanlıurfa Uçağında Bomba Alar...

Kaya Çiftinden TMSF’ye 'Gönüllü' İade: Fon Vurgunu...






