Gaziantep Yöresel Yemek Şenliği iptal edildi


Gaziantep yöresel ürünleri ve yemekleri etkinliği Valilik kararıyla iptal edildi. Esnaf Odalarının stantlarda yemek satışı yapıldığı için şikâyetçi olduğu şenlik, Valiliğin devreye girmesiyle birlikte kapatıldı. Şenlik için gelen esnafları stantları sökerek Sivas'tan ayrıldı.

SESOB Başkanı Beşir Köksal, Valiliğe duyarlılığından dolayı teşekkür ederken Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Özaygut ise kararı eleştirdi.

Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen 'Gaziantep Yöresel Ürünleri ve Yemekleri Şenliği' gerginliğe neden oldu. Kent Meydanı'nda bulunan Tarihi Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte açılan stantlarda kebap ve benzeri yemeklerin satışının yapılması esnafların tepkisine yol açtı. Esnaf Odalarının Valiliğe yaptığı şikâyetin ardından şenlik için açılan stantlar, Valilik kararıyla kaldırıldı. 3 gün sürmesi beklenen şenlik, ilk gün akşamından sona erdi.

Organizatörlük yapan Derneğin Federasyon Genel Başkanı Hasan Özaygut, şenliği düzenlemelerindeki amacın Gaziantep yöresine ait lezzetleri sunmak olduğunu belirterek, "Tabi ki satış yapılacak, bu adamlar İstanbul'dan veya Türkiye'nin dört bir yanından geliyor, masrafları oluyor, bunları çıkarmaları gerek. Böyle bir şeyle ilk kez karşılaşıyoruz. Tabii ki Valilik kararına uyduk ama esnafların bu tepkisini anlayamadık. 30 gün düzenlemedik ki sadece 3 gün olacaktı. Sivaslılar da oldukça ilgi göstermişti." dedi.

SESOB, VALİLİĞE TEŞEKKÜR ETTİ

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ise kendilerini mağdur eden yemek şenliğini iptal eden Valiliğe teşekkür etti.

TESK Denetim Kurulu Başkanı ve Sivas ESOB Başkanı Beşir Köksal, Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen 'Gaziantep Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği' adı altında stantların açıldığını ve burada farklı illerin ürünlerinin satışının yapılması nedeniyle esnafın mağdur olduğunu bu nedenle de gerekli girişimler sonucunda stantların Vali Alim Barut'un talimatlarıyla kapatıldığını söyledi.

Sivas esnafına sahip çıkarak fazla mağdur olmamaları için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Köksal, "Gaziantep Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği adı altında yapılan etkinlik farklı amaçla kullanılmış ve esnafımız mağdur olmuştur. Esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi ve stantların bir an önce kapatılması için Valimiz Sayın Alim Barut ile yaptığımız görüşmeler neticesinde faaliyet durmuş ve stantlar kapatılmıştır." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep Yöresel Yemek Şenliği iptal edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER