Gazprom, 2016'da Irak'ın Kürt bölgesinde petrol kuyusu açmayı planlıyor


Rusya'nın devlet şirketi Gazprom Neft, 2016 yılında Kürtlerin kontrolündeki Kuzey Irak bölgesinde ilk petrol kuyusunu açmayı planlıyor. Gazprom Neft şirketinin Ortadoğu'da CEO'su Mihail Kholodov, ilk petrol kuyusunun İran sınırı yakınında bulunan Halepçe kentinde açılacağını söyledi.

Gazprom şirketine ait kurumsal bir dergiye konuşan Kholodov, ilk keşif kuyusunun önümüzdeki yıl açılacağını belirtti. Kholodov, "İlk keşif kuyusu 2016 yılında Halepçe'de açılacak." ifadelerini kullandı.

Gazprom Neft yetkilisi, aynı açıklamasında Sarkala petrol sahasındaki Alman platformunda petrol çıkarma işleminin Şubat ayında başladığını kaydetti. Ayrıca aynı bölgede Halepçe dışında bir başka kuyu açma planları olduğunu da aktardı.

Halepçe ve Şakal tesislerinde petrol çıkarmaya 2018-2019 gibi başlanacağını belirten Kholodov, Sarkala'daki üretimin de bu şekilde ciddi oranda artacağını ifade etti.

Gazprom Neft şirketi, 2010 yılından beri Irak sınırları içinde faaliyet gösteriyor. Şirket, 31 Mayıs 2014'te Irak'ın Badra yatağında petrol üretimine başladığını duyurmuştu.


CİHAN
<< Önceki Haber Gazprom, 2016'da Irak'ın Kürt bölgesinde petrol kuyusu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER