Gece soygun filmi izleyip gündüz banka soydular


Avcılar'da pompalı tüfekle banka soyan 3 şüphelinin, geceyi de soygun filmi izleyerek geçirdikleri öğrenildi. Daha önce de 2 ayrı banka soydukları ortaya çıkan şüphelilerin, dün gerçekleştirdikleri soygun sırasında çalıntı araç kullandıkları belirlendi. Çetenin elebaşı olan Serciyan A., soygundan sonra köpeğini dolaştırırken yakalandı.

Avcılar'da önceki gün gerçekleşen banka soygunu olayından sonra yakalanan 3 soyguncu ile ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Soygundan 2 saat sonra yakalanan Serciyan A.(39), Yusuf D.(34) ve Koray Ç.(33)'nin, geceyi de soygun filmi izleyerek geçirdikleri öğrenildi.

Ortaya çıkan ayrıntılarda soygundan sonra kaçan 3 şüphelinin peşine düşen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, soyguncuların izlerini buldu. Beylikdüzü ve Esenyurt'ta kaçtıkları belirlenen soygunculara yönelik çalışma başlatıldı. İlk incelemeler ve alınan ifadeler sonunda soygunculardan birinin Serciyan A. olduğunu belirleyen polis bu şüpheliyi Beylikdüzü'nde köpeğini gezdirirken buldu. Soygundan sonra eve geldiği ve dikkat çekmemek için köpeğini dışarı çıkartarak dolaştırdığı belirlenen Serciyan A., gözaltına alındı. Serciyan A.'nın evine düzenlenen baskında ise diğer soyguncu Yusuf D.(34) , bankadan aldıkları paralarla birlikte yakalandı. İki şüphelinin, diğer şüpheli Koray Ç.'yi de gelirken Esenyurt'a bıraktıklarını söylemeleri üzerine Koray Ç. de kendi evinde yakalandı. Her iki adrese düzenlenen operasyonlarda soygun sırasında kullanılan 2 pompalı tüfek, çalıntı otomobil ve alınan paralar ele geçirildi.

Sabıkaları veya polis kayıtları olmayan Serciyan A. Esenler'de temizlik malzemeleri sattığı, diğer ikisinin ise Pimapen işi yaptıkları belirlendi. Daha önce de 2 bankayı soydukları belirlenen çetenin, tüm soygunlarını planlı şekilde yaptıkları ortaya çıktı. Soruşturma sırasında çetenin ilk soygunlarını 29 Ağustos 2014 yılında İstoç'ta gerçekleştirdikleri anlaşıldı. Soygunlarını hep aynı usül ile gerçekleştiren çetenin, İstoç'taki bankadan 160 bin lira tutarında döviz ve Türk lirası aldıkları belirlendi. İkinci soygunlarını ise 15 Aralık 2014'de Bayrampaşa'da gerçekleştiren çete, buradan da 30 bin lira alarak kaçmayı başarmışlardı. Çalışmada şüphelilerin 5 ayda bir banka soygunu yaptıkları ortaya çıktı.

Olayla ilgili sürdürülen çalışmalarda 3 soyguncunun, iz bırakmamak ve yakalanmamak için çok çaba sarfettikleri ortaya çıktı. Bir çok soygun filmlerini izledikleri belirtilen soyguncuların, olayı gerçekleştirmeden önce hırsızlarla birlikte irtibata geçtikleri öğrenildi. Şüpheliler soygunlarını gerçekleştirmek ve takip edilmelerinin önünü kesmek için oto hırsızlarından çalıntı araç satın aldıkları belirlendi.Çalıntı otomobillerle soygunları gerçekleştiren şüphelilerin, olaydan sonra otomobillerini de terk ettikleri belirlendi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Gece soygun filmi izleyip gündüz banka soydular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER