1 trilyon dolar para çıktı

Son 13 ayda aralarında Türkiye'nin de olduğu gelişen ülkelerde yaşanan para çıkışı 1 trilyon dolara çıktı.

1 trilyon dolar para çıktı

Dünyada nakit sıkıntısının çekilmediği dönemlerden fazlasıyla nemalanan gelişmekte olan ülkeler bu sıralar tam aksi bir istikamette ilerliyor. Raporlara göre özellikle son bir yıldan fazla bir sürede Türkiye, Malezya, Rusya ve Brezilya'nın başını çektiği gelişmekte olan ülkelerden korkunç miktarda para çıkışı gerçekleşti.

Türkiye ve diğer gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında hızla değer kaybediyor. Financial Times, gelişen ülkelerden para çıkışı son 13 ayda 1 trilyon dolara ulaştığını yazdı.

Gelişen ülkelerin küresel büyümenin lokomotifi özelliğini yitireceğinden endişe edildiği vurgulanırken, gelişen ülkelerden para çıkışının hızlanmasıyla birlikte bu ülkelerdeki ithalat iştahının da önemli ölçüde azaldığı ifade edildi.

FED'in (ABD Merkez Bankası) sonbaharda faiz artırımına gideceği beklentisinin gelişmekte olan piyasalara olumsuz yansıdığı belirtilirken, özellikle Türkiye, Malezya, Rusya ve Brezilya'daki siyasi risklerin tüm gelişen piyasalardaki güveni zedelediğine dikkat çekildi. 
<< Önceki Haber 1 trilyon dolar para çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER