Genç tasarımcıdan büyük başarı


Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından 2013 yılında düzenlenen 8. Moda Tasarım Yarışması'nda üçüncü olan ve Istituto Marangoni Milano'da master eğitimini sürdüren genç tasarımcı Mahmut Ağaç, "En İyi Erkek Giyim" ödülü kazandı. İtalyan moda dünyasının lider firması Ermenegildo Zegna ve başarılı tasarımcılar yetiştiren Istituto Marangoni ortaklığıyla düzenlenen 5. Fashion Design Menswear master projesi sonucunda bu ödülü elde etti. Bu akademik yıl içerisinde düzenlenen organizasyon, yenilikçi projelerin ortaya çıkarılmasında projenin eğitimsel önemini teyit etmiş bulundu. Mahmut Ağaç, aralarında Ermenegildo Zegna firmasından Benedetta Zegna (Yetenek Yönetimi Müdürü), Stefano Miglio (Moda Koordinatörü ve Satış Müdürü), Michele Lupi (Panorama Dergisi Müdürü) ve Andrea Tenerani (Icon firması Sanat Yöneticisi) gibi uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından, bütün çalışmalar değerlendirildikten sonra bu ödüle layık görüldü.

Yetenek Yönetim Müdürü Zegna, lüks erkek giyiminde uzman bir marka olan firmasının geleneklere saygılı, ayrıntılara önem veren, sürekli yeni fikirler arayışında ve yeniliklere açık bir firma olduğunu, bu sebeple gençlerle çalışmayı prensip edinmiş bir firma olduklarını ifade etti. Zegna, "Bu yıl da beşinci kez gerçekleşen projelerinin sonuna ulaşan öğrenciler, sanat müdürlerimiz rehberliğinde yetenek, yaratıcılık ve tutkularını gösterdi. Bu yılın kazananı Mahmut Ağaç, sektördeki mükemmel bilgisinin yanısıra Zegna markasının farklı kimliklerine uyum sağlayabildi. Bunun yanısıra yetenekli, deneyimli ve kendine özgü bir stil sahibi olduğunu da gösterdi. Detaylara özen gösterme, teknik bilgi, tutku ve yenilikçi bakış açısını birleştirme olanağı sağlayabileceğini ifade etti. Mahmut Ağaç ile Milano Erkek Moda haftası sırasında gerçekleşecek defilenin arka planında Ermenegildo Zegna takımına katılacak ve destek verecek." şeklinde konuştu.

'EİB MODA TASARIM YARIŞMALARI MEYVELERİNİ VERİYOR'

Ege Bölgesi'nde istihdam ve ihracatta lokomotif konumundaki hazır giyim sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla 10 yıl önce başlayan EİB Moda Tasarım Yarışması'nın yüzlerce tasarımcı ile sektör arasında köprü olduğunu anlatan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve yarışma komitesinin başkanı olan Burak Sertbaş, moda dünyasına kazandırdığı genç tasarımcıların uluslararası başarılarından gurur duyduklarını dile getirdi. Ekonomi Bakanlığı'nın, yarışmalarda dereceye giren tasarımcılara yurtdışı eğitim imkanı sunmasının uluslararası başarıları getirdiğini ifade eden Sertbaş, "EİB 4. Moda Tasarım Yarışması'nda ikincilik ödülünü kazanan Emre Erdemoğlu, uluslararası birçok ödüle ve başarıya imza attı. Bu başarılara şimdi de Mahmut Ağaç, yeni bir halka ekledi. Önümüzdeki yıllarda bu tasarımcılarımıza yeni isimlerin eklenmesini umuyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Genç tasarımcıdan büyük başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER