Bağımlıya zorla tedavi

Uyuşturucuyla mücadelede yeni dönem

Bağımlıya zorla tedavi

Ulusal Uyuşturucu Politika ve Strateji Belgesi bağımlılıkla mücadelede köklü düzenlemeler getiriyor.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ve İçişleri Bakanlığı tarafından, bazı bakanlıklar ve ilgili kurumların desteğiyle hazırlanan Ulusal Uyuşturucu Politika ve Strateji Belgesi Eylem Planı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarfından onaylanıp uygulanmaya başlandı.

2013-2018 yılları arasında bağımlılıkla mücadelede atılacak adımların belirlendiği eylem planında, uyuşturucuyla mücadelede yeni hedef ve politikalar ortaya konuldu, ilgili kurumların yapması gereken faaliyetler değerlendirildi.

Eylem Planı'na göre, 18 yaş altı uyuşturucu bağımlısı çocukların tedavileri zorunlu hale getirilecek, 18 yaş üstü bağımlılar için zorunlu tedaviye, uzmanlardan oluşan bir heyet karar verecek.

Bağımlılara 7 gün 24 saat hizmet sunacak ücretsiz bir danışma hattı kurulacak, internet üzerinden uyuşturucu satışıyla mücadele için yeni stratejiler geliştirilecek.

Tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin sayısı artırılacak ve bu merkezler iyileştirilecek. Çocuklara yönelik tedavi merkezleri açılacak.

Kurumlar arası koordinasyonu sağlaması için Ulusal Uyuşturucu Koordinasyon Üst Kurulu adı altında yeni bir kurul oluşturulacak.
<< Önceki Haber Bağımlıya zorla tedavi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER