Gezici festivalde 7 bin Ankaralı film izledi


Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM), ev sahipliği yaptığı 21. Gezici Film Festivali kapsamında yer alan filmleri Ankaralı sinemaseverlerle buluşturdu. Bir hafta süren festival boyunca 7 bin sanatsever film izledi.

Dünya ve Türkiye sinemasının en yeni ve ödüllü filmlerini izleyen sinemaseverler, festival kapsamında yönetmenlerin de katılımıyla gerçekleşen söyleşi, gala ve atölye çalışmalarına da katıldı.

Ankara Sinema Derneği'nin düzenlediği festivale ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi çocukları da unutmadı. Çankaya'ya Bala'dan bağlanan köylerdeki çocukların yanı sıra bünyesinde bulunan etüt merkezleri ve gündüz bakım evlerindeki çocukları da sinemaya taşıyan Çankaya Belediyesi, çocukları sinemayla buluşturdu.

SİNEMADA CAZ'A YOĞUN İLGİ

Sinemaseverler festivalin en çok ilgi gören Sinemada Caz bölümünü oluşturan seçki kapsamında, sinema ve caz dolu bir hafta sonu yaşadı. Bölüme paralel olarak gerçekleştirilen 'Çizgi Roman: Sinemada Caz' sergisi de Çağdaş Sanatlar Merkezi, Aliye Berger Sergi Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen festival izleyicisi, Naiel Ibarrola'nın illüstrasyonları ve Ekhsan Khoshbakht'ın yazımıyla sergilenen ve sinema tarihinin çizimlerle aktarımına dair bir projenin parçası olan eserleri de inceleme fırsatı buldu.
Festival, Ankara'dan çıktığı yolculuğunu, 4-7 Aralık tarihleri arasında Bursa'da devam etmesinin ardından, 9 - 10 Aralık'ta Kastamonu'da tamamlayacak. CİHAN
<< Önceki Haber Gezici festivalde 7 bin Ankaralı film izledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER