Girişimcilik eğitimine ağırlık verilecek


Nevşehir İl İstihdam Kurulu 2016 yılı ilk toplantısı Vali Mehmet Ceylan başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Ceylan, 2016 yılı için 150 olarak planlanan girişimcilik eğitimi için bu sayının 200'e çıkarılması ile ilgili talebin görüşüleceğini ifade etti.

Valilik salonundaki toplantı öncesinde konuşan Vali Ceylan, öncelikle bir önceki toplantının genel bir değerlendirmesini yapacaklarını, geçen yıl neler yapıldı, bunları konuşacaklarını ve Denetim Kurulu raporlarını değerlendireceklerini kaydetti. Ceylan, daha sonra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün 2015 yılı faaliyetleri hakkında Müdür İlhan Temel'in bilgi sunacağını söyledi.

Toplantının önemli gündem maddelerinden birisinin de girişimcilik eğitimi olacağını anlatan Ceylan şöyle konuştu: "Yine Milli Eğitim Müdürlüğü'nün muhtelif dallardaki yeni dal açılıp kapsanmasıyla ilgili birtakım önerileri var. Onları değerlendireceğiz. ÇOGEP toplantısı kararları görüşülerek yapılacak kararlar hakkında kurul üyelerine bilgi verilecek. Yine Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler' konulu yazıları görüşülerek bu tür mesleklerde çalışan kişilerin sayıları tespiti ve bilgilendirme yapıldıktan sonra genel bir değerlendirme ile bitireceğiz. İnşallah 2016 yılı 2015 yılı gibi gerçekten verimli geçer. İlimizde gerek işsizlikle ilgili gerekse istihdam alanlarıyla ilgili ve eğitimlerle, vasıflı işçilerle ilgili olarak 2015 yılı faydalı ve verimli geçti. 2016'da alacağımız yeni tedbirler ve önlemlerle bu seneyi de inşallah İŞKUR açısından, işsizlik açısından inşallah önümüzdeki yeni istihdam açısından verimli bir sezon olarak geçirmeyi temenni ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Girişimcilik eğitimine ağırlık verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER