Girişimcilik kitaplarına ilgi artıyor

Girişimcilik kitaplarına ilgi artıyor

Girişimciliği konu alan kitaplara ilgi artıyor. Başarılı grupların ve patronların öyküleyen eserlere rağbet büyüyor.

NT Kitap Kategori Müdürü Yılmaz Şimşek, konu ile ilgili olarak şunları ifade ediyor:

"Son senelerde dünyada olduğu gibi ülkemizde de sayıları artmakta olan başarılı girişimcilerle birlikte hem iş dünyasına yeni adım atanlar hem de iş dünyasında kendi girişimini gerçekleştirmek isteyenler girişimciliğe yönelik kitaplara oldukça fazla ilgi duymaktalar. Girişimcilerin en çok tercih ettiği konular arasında kendi işini kurma, inovasyon ve satış geliştirme hakkında yazılmış kitaplar yer alıyor.
İş dünyasında başarılarıyla milyonlarca kişiye örnek olmuş kişiler arasından son birkaç yıldır olduğu gibi 2015 yılında da Apple'ın kurucusu Steve Jobs ve Starbucks hakkında yazılmış olan kitaplara ilgi devam ediyor. Liderlik, yönetim ve ikna üzerine yazılmış kitaplar da iş dünyası kategorisi altında her zaman en çok tercih edilen konular olarak dikkat çekiyor."

Şimşek, iş ve eğitim hayatında başarıya önem veren okurların tercih ettiği kitaplarla ilgili olarak da şu açıklamaları yaptı:

" Gerek eğitim gerekse iş hayatımızda başarılı olmak istiyoruz. Başarılı bir yaşamın ipuçları için kişisel gelişim kitaplarına başvuruyoruz. Kişisel gelişimimize yatırım yaparak mesleki gelişimimize de katkı sağlamak; iş dünyası kitaplarının rehberliğinde ise başarılı bir kariyer yolculuğu hedefliyoruz. İşte bu yüzden hem kişisel gelişim kitaplarına hem de iş dünyası kitaplarına olan ilgi azalmıyor."

"KİŞİSEL GELİŞİM KİTAPLARI BAŞARI İÇİN YETERLİ DEĞİL"

Kişisel gelişim kitaplarının önemine de değinen Şimşek, şöyle devam etti:

" Kişisel gelişim alanında en çok tercih edilen kitapların ilk sırasında başarılı bir hayata dair ipuçları içeren kitaplar geliyor. En çok tercih edilen diğer kişisel gelişim kitapları ise hızlı okuma becerisi, hafıza teknikleri ve etkili ve güzel konuşma üzerine yazılmış olanlar. Konusu ve anlatımıyla farklılaşarak 2015 yılında okurların en çok ilgi gösterdiği kitap ise Elfabe oldu. El ve yüz çizgileriyle kişilerin mesleki tercihleri ve iş hayatlarında dikkat etmeleri gereken hususlar gibi pek çok bilgiye ulaşılabileceğini anlatan Elfabe, kişisel gelişim kitapları arasında bu yılın en çok öne çıkanı.
Satış istatistiklerimize göre okurlar kişisel gelişim kitaplarını en çok Sonbahar ve Kış aylarında tercih etmekte. İlkbahar ve yaz aylarında dışarıda daha çok vakit geçirilirken sonbahar ve kış aylarında daha çok evde, işyerinde ve okulda geçirilen vakitler kişisel gelişim kitaplarına olan ilgideki artışın bir nedeni olarak görebiliriz."

Yılmaz Şimşek, ayrıca "Çoğunlukla başarılı olmak motivasyonuyla okunan kişisel gelişim kitaplarını kişiyi başarıya götürecek kesin çözüm olarak görmek pek çok okurun düştüğü önemli bir yanılgı. Kişisel gelişim kitapları kişiyi başarılı yapmaz ancak başarıya giden yolda önemli ipuçları verebilir." uyarısında bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Girişimcilik kitaplarına ilgi artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER