Giyim sanayicilerinin hedefi Almanya ve Ukrayna


Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) evsahipliğinde yapılan, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Yönetim Kurulu toplantısında giyim sanayicileri, ihracatta Almanya ve Ukrayna'ya odaklanma kararı aldı.

Türkiye'nin dörtbir yanından İzmir'e gelen federasyon üyesi 23 dernek başkanı, toplantıda sektörü değerlendirdi. Düzenleyenler arasında EGSD'nin de bulunduğu, geçen günlerdeki IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı'nı değerlendiren MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, giyim sanayicileri olarak dört günlük fuardan oldukça memnun kaldıklarını ve üye sanayicilerin birçok anlaşmaya imza attığını söyledi. Giyim sanayisinin Türkiye'nin en büyük ikinci ihracat kalemi olduğunu hatırlatan Öztürk, yakaladıkları bu başarıyı sürdürmeyi hedeflediklerini, bunun için ilk etapta Ukrayna ve Almanya olduğu görüşünde birleştiklerini belirterek, "Bu ülkelerdeki KOBİ'lere yönelik ikili ilişkileri geliştirmeye yönelik seyahatler ve bunun sonucunda toplantıları organize edeceğiz." diye konuştu.

SANAYİCİLER FUARLARI ÖNEMSİYOR

MHGF Başkan Yardımcısı ve EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ise IF Wedding Fashion İzmir'e büyük ilgi gösteren kardeş dernek başkanlarına teşekkür etti. Fuarlarda sanayicilerle potansiyel müşterilerin biraraya gelme imkanı bulduğunu belirten Özden, "Giyim sanayicileri olarak fuarları önemsiyoruz. İstanbul IF Expo-İç Giyim ve Çorap Fuarı ile Gaziantep Pentex-Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı da sırasıyla gerçekleşecek olan fuarlarımız. Bu fuarlardan sonra üyelerimizle yaptığımız ortak akıl arama toplantıları sayesinde, sektörümüzün sorunlarına parmak basıp çözüm önerileri bulma şansımız oluyor." dedi. Bu yıl 10.'su düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir'in katılımcı ve ziyaretçi sayısında büyük bir artış olduğunu belirten Özden, "İlk kez yeni fuar alanımız Fuar İzmir'de düzenlediğimiz organizasyonumuzdan çok memnun kaldık. Ünlü tasarımcıların sergilediği defileler de ayrı bir renk kattı. Bu fuarı İzmirimiz'e kazandıran, başta İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ yönetimi olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Giyim sanayicilerinin hedefi Almanya ve Ukrayna Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER