'Gizlilik kararı olan soruşturmada ifadelerin haber yapılması hukuka aykırı'


Manisa'daki "makul şüphe" soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bazı kişilerin 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde verdikleri ifadelerinin, gizlilik kararı olmasına rağmen haber yapılmasının hukuka aykırı olduğu bildirildi. Gizlilik kararı olmasına rağmen serbest bırakılan kişilerinin ifadeleri haber yapılarak dosyanın deşifre edildiği belirtildi. Haberde ifadeleri yer alan kişilerin, haberi yapanlar hakkında dava açabilecekleri ifade edildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir avukat, Manisa'daki 'makul şüphe' soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bazı kişilerin 2. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifadelerinin haber yapılmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi. Bu haberle gizlilik kararı olan dosyanın deşifre edildiğini belirten avukat, "Dosya hakkında gizlilik kararı var. Bizim dahi dosya hakkında bildiklerimiz çok sınırlı ve avukatlara dahi bu konuda yasak var. Gizlilik kararı bulunmasına rağmen serbest bırakılan bası kişilerin Sulh Ceza Hakimliği'nde verdikleri ifadelerinin haber yapılması doğru değil. Tamamen hukuka aykırı. Yapılan haberde ifadeleri yer alan kişiler veya yayınlar basın kuruşları hakkında dava açabilir." dedi.

Avukat, öte yandan 'makul şüphe' soruşturmasında tutuklanarak Manisa T Tipi Cezaevi'ne konan 10 şüpheli için 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne itirazların yapıldığını bildirdi. İtiraz süresinin yarın sona ereceğini aktaran avukat, "Biz, geçtiğimiz hafta itirazımızı yaptık. Şu ana kadar bize ulaşan bir tebligat yok. Bildiğim kadarıyla tutuklu bulunan şüphelilerden sadece bir kişinin itirazı kaldı. Şu anda itirazın sonucunu bekliyoruz." diye konuştu.

Manisa'da 'makul şüphe' denilerek 10 Kasım 2015 Salı günü saat 06.00'da 35 adrese eşzamanlı baskın yapılmış, bir bankanın çalışanları, işadamı, muhasebeci, doktor, avukat, eğitimci, müteahhit, ev hanımı ve esnafların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılmasına gelen tepkiler üzerine İl Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak açığa alınmış, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da başörtülü kadınlarla ilgili yaptığı açıklamadan sonra özür dilemek zorunda kalmıştı. Mahkemeye sevk edilen 31 kişiden 21'i serbest bırakılmış, 10 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber 'Gizlilik kararı olan soruşturmada ifadelerin haber yapılması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER