Göcek koyları için FLAŞ karar

Dün Muğla Göcek'te ihalesi yapılan Taşyaka Koyu (Bedri Rahmi Koyu) için Muğla 2. İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Göcek koyları için FLAŞ karar

Göcek koylarından Taşkaya koyunda yapılacak tesisler için yürütülen ihalenin iptali amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesinin açtığı davada mahkeme, yürütmenin durdurulmasına hükmetti.
Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi Taşyaka mevkisindeki koyda yapılacak tesisler için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün ihale açtığı belirtildi.
Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesinin ihalenin iptali amacıyla Muğla 2. İdare Mahkemesine başvurduğu bildirilen açıklamada, mahkemenin "Yürütmeyi durdurma" kararı verdiği kaydedildi.
Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
 "Dava gerekçesi olarak İl Özel İdaresine tanınan hakların Büyükşehir Belediyesine geçtiği, Orman İşletme Müdürlüğünce ihaleye çıkılamayacağı belirtildi. Bu nedenlerden dolayı ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulmasını talep ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak ayrıca, gündemde olan diğer koylar için de iptal başvurusu yaptık."  AA
<< Önceki Haber Göcek koyları için FLAŞ karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER