Göçükten çıkarılamayan 11 işçi için mevlit okutuldu

Göçükten çıkarılamayan 11 işçi için mevlit okutuldu

Afşin-Elbistan B Termik Santrali Çöllolar kömür havzasında 2011'de meydana gelen göçük olayında toprak altında kalanların acıları bir türlü dinmedi.

6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde Afşin-Elbistan Termik Santraline kömür temin edilen Çöllolar kömür havzasında iki devasa göçük olayı meydana geldi. Her iki olayda toplam 11 işçi hayatını kaybederken işçilerden yalnızca iki tanesinin cenazesine ulaşılabildi. Milyonlarca ton toprağın altında kalan işçilerin cenazelerine aradan 5 yıl geçmesine rağmen bir türlü ulaşılamadı. Dev bir mezarlığa dönüşen göçük alanında ölenler için mevlit programı düzenlendi.

Programa Afşin ve Elbistan'dan çok sayıda vatandaş katılırken devlet erkanı da yerlerini aldılar. Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi ve katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. 5 yıldan beri yıl dönümlerinde düzenlenen mevlit programına katılan kayıp yakınlarının acıları yenilendi. Mevlit sırasında göz yaşları sel olup aktı. Kayıp yakınları daha sonra 9 maden işçisi anısına hazırlanan madenci anıtına geçti ve burada bir süre dua etti.

'EN AZINDAN BİR MEZAR TAŞLARI OLMALIYDI'

Cenazelerine bir türlü ulaşılamadığını ve acılarının bir türlü dinmediğini ifade eden kayıp işçilerin yakınları, "Koca bir alana gelip dua ediyoruz. Hala bir yerlerde cenazeleri bulunur diye bekliyoruz. En azından bir mezar taşları olmalıydı" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Afşin-Elbistan Maden İşçileri Sendikası Başkanı Adil Bölükbaşı ise kayıp yakınlarının acılarını derinden hissettiklerini aktardı. Bölükbaşı, "Aradan 5 yıl geçti ve hala acılar taze. İnşallah bundan sonra bu türlü kazalar olmaz diye düşünüyoruz ancak kısa süre önce Soma'da 301 canımızı kaybettik. İnanın çok acı bir durum. Şehit madencilerimize Allah'tan rahmet geride kalan yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadesini kullandı.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar açık kömür üretim sahasında 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte 1 işçi, 10 Şubat 2011'deki heyelanda ise dozer operatörü Ruşen Demir hayatını kaybetmiş, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı toprak altında kalmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Göçükten çıkarılamayan 11 işçi için mevlit okutuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER