Gökçek, belediyeye alınan mobilyaları evine götürmüş!

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek'in belediyeye alınan mobilyaları evine götürdüğü ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanlığı’na gitti. Yerel seçim için başkanlığa giden Yavaş, eski ABB Başkanı Melih Gökçek ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Yavaş, Melih Gökçek’e karşı kazandığı konut davasına ilişkin soruya “Belediyede yaptığımız incelemede özel kalem adına alınan ev mobilyalarının da Gökçek’in evine gittiğini gördük. Bunu da soruşturuyoruz. Sadece evi satın alamamış eşyalarının da parasını belediyeye ödetmiş. Bu mahkeme kararı çok net Yargıtay aşamasını beklemeden evi tahliye etmesi beklediğim bir davranış. Aslında beklemediğim bir davranış ama olması gereken odur” yanıtını verdi.

“GÖKÇEK SADECE EVİ SATIN ALMAMIŞ, EŞYALARIN PARASINI DA BELEDİYEYE ÖDETMİŞ”

Gökçek açıklamalarına şöyle devam etti:

Savcılığa gönderdiğimiz bütün dosyalar daha önceden müfettiş raporlarıyla bağlanmış dosyalardı, bunlardan bir kısmı hala bekliyor. Ama bu arada bizimle ilgili herhangi bir şikayet edildiği zaman hemen müfettişler geliyor. Belki yüzlerce hakkımızda şikayet edildi daha bir tek soruşturma izni çıktığı yok ve tamamı da takipsizlikle sonuçlandı. Bir belediye başkanı 3 yıl dolmadan kendi belediyesine ait bir konutu satın alamaz. Gökçek’e görevi bırak dedikleri esnadan daha sonra kendi başkanlık yazısıyla lojman ve ofis olarak kullandığı 4 konutu satışına karar vermiş ve kendisi de o mecliste başkanlık yapmış satış kararı verilirken. Kendi ve yakınlarını da kapsar bu yasak.

Takipsizlik verildi ama şu anda takipsizliğe de yeniden kaldırılması için itiraz edeceğiz bu bir suçtur. Yerel mahkeme aleyhimize karar vermişti ancak istinaf bizim iddialarımızı da ortaya koyar şekilde tapunun iptaline, tekrar belediye adına tesciline karar verdi, Yargıtay süreci de var. Ama bunun için ben soruşturuldum ve Danıştay bu soruşturma iznini kaldırdı. Niye soruşturdun diye soruşturuldum ama sonuçta haklı çıktım. Belediyede yaptığımız incelemede özel kalem adına alınan ev mobilyalarının da Gökçek’in evine gittiğini gördük. Bunu da soruşturuyoruz. Sadece evi satın alamamış eşyalarının da parasını belediyeye ödetmiş. Bu mahkeme kararı çok net Yargıtay aşamasını beklemeden evi tahliye etmesi beklediğim bir davranış. Aslında beklemediğim bir davranış ama olması gereken odur.

MANSUR YAVAŞ DAVA AÇMIŞTI

Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği, kamu malı olan konutların satışının usulsüz olduğu iddiasıyla dava açtı. Davada, konutların ihale edilmesindeki usulsüzlüklerin yanı sıra kıymet takdir komisyonu raporunda Gökçek’in projeye aykırı olarak yaptırdığı ve ihale bedelini etkileyecek olan havuzun da değerlendirilmediği vurgulandı.

Yerel mahkemenin aldığı karara ABB yönetiminin yaptığı itiraz kabul edildi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi satın alma işleminin usulsüz olduğuna ve Gökçek’in halen konut ve ofis olarak kullandığı taşınmazların Ankara Büyükşehir Belediyesi adına tesciline karar verdi. Böylece 2018 yılında 7 milyon 900 bin TL’ye satılan dört adet dubleks konut tekrar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin oldu.
<< Önceki Haber Gökçek, belediyeye alınan mobilyaları evine götürmüş! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER