Gökçek'ten dinozorlar için bir ödeme daha!

Türkiye'nin en borçlu belediyeleri listesinde ikinci sırada bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin dinozor heykellerine yaptığı harcamalar dikkat çekiyor.

Gökçek'ten dinozorlar için bir ödeme daha!

Belediyenin şehrin dört bir yanına kondurduğu dinozor heykellerinin maliyetleri dudak uçuklatıyor. Daha önce dinozor heykel ve fosilleri için 8,6 milyon TL ödediği ortaya çıkan belediyenin, şimdi de şehrin farklı noktalarında bulunan rekreasyon alanlarına konmak üzere 5,6 milyon TL'lik dinozor aldığı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘en büyük projem' dediği Ankapark için şu ana kadar 1 milyar TL'ye yakın harcama yapıldı. Ankapark'a yerleştirilen dinozor heykelleri, fosilleri ve kamuflaj malzemeleri için 8,6 milyon TL harcandığı daha önce ortaya çıkmıştı. Yeni ortaya çıkan bir belgeye göre Büyükşehir Belediyesi, Ankapark'ın dışındaki çeşitli rekreasyon alanlarına da bu dinozor heykellerinden koyma kararı aldı. Hareketli dinozor, dinozor iskeletleri, yapay ağaç, satış büfeleri, banklar ve gölgelik ürünler belediyeye tam 5 milyon 602 bin 500 TL'ye mal oldu.

İHALEYE TEK FİRMA KATILDI

Ankapark'ın tanıtımı için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tam karşısında bulunan Çiftlik Kavşağı'na önce transformers robotu, ardından da dinozor heykeli diken belediye bununla da yetinmedi. Başkent'in çeşitli rekreasyon alanlarına hareketli dinozor heykelleri dikmek için ihaleye çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın yaptığı ihaleye sadece Baştuğ Şelale Peyzaj İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. katılarak, aldı. Belediye ile şirket arasında 17 Nisan 2015 tarihinde sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre şirket 17 Nisan 2015-16 Haziran 2015 tarihleri arasında belediyenin belirlediği noktalara bu dinozor ve ürünlerden yerleştirecek.

DAHA ÖNCE DE 8,6 MİLYON TL ÖDENMİŞTİ


Geçen ay ortaya çıkan bir belgeye göre de Büyükşehir Belediyesi, dinozor heykelleri, iskeletler, fosiller ve kamuflaj malzemeleri için iki ayrı ihale ile toplamda 8 milyon 664 bin lira ödendiği belirlenmişti. İhaleyi kazanan DEHA Altyapı A.Ş. isimli firmanın, dinozor ve kamuflaj malzemeleri için 7 milyon 485 bin 349 lira, dinozor iskeletleri ve fosilleri için de 1 milyon 179 bin 643 lira ödeme ile dinozorları temin ettiği ortaya çıkmıştı.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Gökçek'ten dinozorlar için bir ödeme daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER