Gol krallığında Gomez ve Eto'o zirveyi birlikte paylaştı


Süper Lig Hasan Doğan 2015-2016 Sezonu'nun ilk yarısında gol krallığı yarışında Beşiktaşlı futbolcu Mario Gomez ve Antalyasporlu Eto'o ilk sırayı birlikte paylaştı.

Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez ile Antalyaspor'un Kamerunlu yıldızı Eto'o, Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk yarısında takımlarına en çok katkı sağlayan isimler oldu. Toplamda 13'er gol kaydeden iki isim zirveyi de birlikte paylaştı.

GOMEZ'DEN 13 GOL, 2 ASİST

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı 30 yaşındaki Alman oyuncu Mario Gomez, geride kalan haftalarda 13 gol, 2 asistlik performans sergileyerek, toplamda 15 gole katkı sağladı. Beşiktaş, 10 farklı karşılaşmasında gol sevinci yaşayan Gomez'in rakip fileleri havalandırdığı müsabakalarda 9 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Gomez'in bu performansı Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün de dikkatini çekti. Gomez'i yakından takip etmek için İstanbul'a kadar gelen Löw, golcü futbolcuyu tekrardan milli takıma çağırdı.

ETO'O ANTALYASPOR'U SIRTLADI

Süper Lig'in ilk yarısını 11. sırada tamamlayan Antalyaspor'da ise Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o, takımına 13 gol, 3 asistlik katkı sağladı. Toplam 11 müsabakada gol sevinci yaşayan 34 yaşındaki oyuncu, 16 gole katkı sağlayarak ligin ilk yarısında takımına en çok katkı veren isim olmayı da başardı.

Ayrıca Eto'o özellikle Teknik Direktör Yusuf Şimşek'in takımdan ayrılması sonrası bir abi gibi davranarak takımı çalıştırıp saha kenarından taktik vermesi dikkat çekti.

HUGO RODALLEGA TAKİPTE

Ligin bir diğer flaş ekibi Akhisar Belediyespor'da Kolimbiyalı futbolcu Hugo Rodallega ise 17 maçta 11 gol attı ve zirve yarışının takibinde olduğunu gösterdi.

BURAK YILMAZ VE ROBİN VAN PERSİE BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI

Sezona üç kupalı bir takım olarak başlayan ancak beklentinin çok altında kalan Galatasaray'da golcü futbolcu Burak Yılmaz, oynadığı 13 maçta 7 gol kaydetti. Sarı lacivertli takımın yıldız ismi Van Persie ise 16 karşılaşmada toplamda 834 dakika forma giydi ve 6 golle beklentinin altında kaldı.

FERNANDAO'NUN LİGDE VE AVRUPA'DA ALTIŞAR GOLÜ VAR

Geçtiğimiz sezon Bursaspor forması altında gol krallığı yaşan ve sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olan Fernandao 16 maçta sadece 6 gol kaydetti. UEFA Avrupa maçlarında ise oynadığı 8 karşılaşmada 6 gol 1 asist ile takımını sırtladı.

KASIMPAŞA'DA EREN DERDİYOK GÖZ DOLDURDU

Kasımpaşa'nın geçen sezon renklerine kattığı ve çıktığı ilk idmanda sakatlanarak ön çapraz bağlarının kopmasıyla tüm sezonu kapatan Eren Derdiyok, bu sezon yeniden küllerinden doğdu. Türk asıllı İsviçreli futbolcu Eren Derdiyok, çıktığı 17 maçta 8 gol, 2 asist ile göz doldurdu.

2015-2016 Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun devre arası gol krallığı şöyle:

Mario Gomez (Beşiktaş) 13 gol
Samuel Eto'o (Antalyaspor) 13 gol
Hugo Rodallega (Akhisar Belediyespor) 11 gol
Leonard Kweuke (Çaykur Rizespor) 9 gol
Papa Alioune Ndiaye (Osmanlıspor) 9 gol
Eren Derdiyok (Kasımpaşa) 8 gol
Lukas Podolski (Galatasaray) 8 gol
Tomas Necid (Bursaspor) 8 gol
CİHAN
<< Önceki Haber Gol krallığında Gomez ve Eto'o zirveyi birlikte paylaştı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER