Gölyazı'nın lel değirmenine ödül


Bursa Nilüfer Belediyesi, Gölyazı'da hayata geçirdiği Yel Değirmeni Restorasyon Projesi ile ödüle değer görüldü. Tarihi Kentler Birliği'nin 'Proje' dalında Nilüfer Belediyesi'ne verdiği ödülü Başkan Mustafa Bozbey aldı.

Nilüfer Belediyesi, kentin en zengin antik yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı'da atıl halde bırakılan ve uzun süre kömür deposu olarak kullanılan eski yel değirmenini restore ederek kente kazandırdı. Nilüfer Belediyesi'nin örnek çalışmalarından biri olan Yel Değirmeni Restorasyon Projesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle değer görüldü. Tarihi Kentler Birliği'nin, belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirdiği 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda, Nilüfer Belediyesi'ne 'Proje' dalında ödül verildi. Törende büyük ödül ve özel ödüllerin yanı sıra 5 proje, 5 uygulama ve 6 süreklilik ödülü ile 13 başarı belgesi sahiplerini buldu.

GÖLYAZI'YA DEĞER KATACAK

Antalya'da YAPEX Restorasyon Fuarı'nda düzenlenen ödül töreninde ödülü alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, restore edilen yel değirmeninin 2 bin 300 yıllık tarihe sahip Gölyazı'ya ayrı bir turistik değer kazandıracağını belirterek, 'Bu turizm değerine inanıyorum ki Gölyazılılar da sahip çıkacaktır. Bundan böyle bölgeye gelecek olan yerli ve yabancı her bir turist bu yel değirmenine mutlaka uğrayacaktır' dedi.

Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, yarışmayı üye belediyeler arasında kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediklerini belirterek, birliğin verdiği hibe desteğiyle 190 projenin hayata geçirildiğini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gölyazı'nın lel değirmenine ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER