Gölyazılı kadınlar yöresel ürünlerini satış üniteleriyle ziyaretçilere sunacak


Bursa'nın gözde turizm merkezlerinden Gölyazı, Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan Satış Üniteleri'yle yeni yüzüne kavuştu. Açılışta konuşan Başkan Bozbey, "Herkes gönül rahatlığıyla, hijyen problemi yaşamadan Gölyazı'nın keyfini sürecek" dedi.

Nilüfer Belediyesi, tarihi 2 bin 300 yıl öncesine dayanan Gölyazı Mahallesi'nin turizm potansiyelini artırmak için yeni projeleri hayata geçiriyor. Gölyazı kadınlarının ve esnafın daha hijyenik ve konforlu koşullarda satış yapabilmeleri için oluşturulan vagon şeklindeki satış ünitelerinin açılışı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de katılımı ile yapıldı.

Gölyazı Mahallesi'nin tarihi önemine dikkat çeken Başkan Bozbey, "Gölyazı'yı Gölyazılılar'dan daha çok düşünüyoruz. Gölyazı, turizm potansiyeli açısından büyük bir zenginliğe sahip. Nilüfer Belediyesi olarak bizim amacımız, bu potansiyeli hak ettiği noktaya taşımak. Gölyazı için bu gıda satış ünitelerini yaşama geçiriyoruz. 10 konteynır, çağdaş koşullarda ve hijyenik ortamda Gölyazı'daki tüm kadınlarımızı kucaklayarak hizmet verecek. Amacımız, burada herkesin gönül rahatlığıyla, hijyen problemi yaşamadan Gölyazı'nın keyfini sürmesi" dedi.

Gölyazı'nın turizm cenneti olması için tüm koşulları sağlayacaklarını söyleyen Başkan Bozbey, belirli günlerde mahallenin araç trafiğine kapatılarak Nilüfer Belediyesi'nin tahsis edileceği araçlarla Gölyazı'nın her noktasına ücretsiz bir şekilde ulaşım sağlanacağını kaydetti.

Gölyazı Mahallesi Muhtarı İbrahim Şahin de Nilüfer Belediyesi'nin, mahalle halkının Gölyazı'ya gelen turistlere ürünlerini daha hijyenik ortamlarda satabilmesi için güzel bir hizmeti kullanıma sunduğu için teşekkür etti.

Açılışın ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hijyen eğitimini tamamlayan 64 esnafa sertifikalarını verdi. Başkan Bozbey daha sonra eşi Seden Bozbey ile birlikte satış ünitelerini gezerek kadınlara hayırlı olsun dileklerini iletti. Kadınların gözleme ikramlarını geri çevirmeyen Bozbey ve eşi ünitelerden hediyelik ürünlerden de satın aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Gölyazılı kadınlar yöresel ürünlerini satış üniteleriyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER