Google'dan doğum gününe özel Doodle!

Google bugün kendi doğum günü için özel bir doodle hazırladı.

Google'dan doğum gününe özel Doodle!

Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google kendi doğum günü için 27 Eylül’de Doodle hazırladı. Google, günümüzde kullandığı alan adını 15 Eylül 1997'de etkinleştirdi ve 4 Eylül 1998'de Google şirketi resmen kuruldu. Şirket merkezi arkadaşları Susan Wojcicki'nin Menlo Park, Kaliforniya'da bulunan garajı olarak belirlendi. Stanford Üniversitesi'nde doktora yapan bir öğrenci olan Craig Silverstein, ilk çalışan olarak işe alındı.
 
17 sene önce kurulan Google bir garajda, Stanford Üniversitesi öğrencileri olan Larry Page ve Sergey Brin tarafından kuruldu. Larry Page ve Sergey Brin “Google Guys” olarak da anılmakta.
 
GOOGLE HAKKINDA
 
Google özel bir şirket olarak 4 Eylül 1998 tarihinde kuruldu ve 19 ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Bu dönemde Larry Page ve Sergey Brin 20 yıllık yani 2014 yılına kadar Google’da çalışmak üzere Eric Schmidt ile anlaştı. Kuruluşundan itibaren misyonu tam olarak “dünyadaki bilgiyi organize etmek, bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmek”tir. Resmi olmayan sloganı ise ”Don’t be evil” (kötü olma)dır. Bu slogan google mühendisi Amit Patel tarafından bulunmuş ve Paul Buchheit tarafından desteklenmiştir. Şirketin merkezi Mountain View, California’dadır.
 
Google dünya çapında bir milyondan fazla sunucuyla çalıştığı tahmin edilmekte. Bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcılara Google tarafından oluşturulan gün başına yirmi dört petabayt olduğu bilinmekte. Gerçekleşen büyüme hızı, şirketin temel web arama motorunun ötesinde ürünler, satın almalar ve ortaklık zincirinin meydana gelmesini sağladı.
 
Şirket ;Orkut, Google Buzz, Google+ gibi sosyal ağ araçları, elektronik posta hizmeti için Gmail, web tarayıcısı olarak Google chrome, Fotoğraf görüntüleme ve düzenleme için Picasa ve anlık mesajlaşma için Google Talk gibi uygulamaları masaüstüne kadar gelmiştir.
 
Alexa, internette en çok ziyaret edilen web sitesi olarak “google.com”u listelemektedir. Youtube, Blogger, Orkut gibi Google’a ait diğer siteler ve çok sayıda uluslararası Google sitesi(google.co.in, google.co.uk vb.) ise en çok ziyeret edilen siteler arasında yer almakta. Şirket, BrandZ marka değeri veritabanı listesinde ikinci sırada yer almaktadır.
 
GÜNLÜK ORTALAMA 1 MİLYAR ARAMA YAPILIYOR
 
Google'ın bir yıl önceki rakam olan 931 milyon tekil ziyaretçi sayısındaki yüzde 8.4'lük bir artışla, 2001 Mayıs ayında; Google'nin tekil ziyaretçi sayısı ilk kez 1 milyarı buldu.
<< Önceki Haber Google'dan doğum gününe özel Doodle! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER