Gözaltına alınan Gezici’nin anketörlerine polis nasihati(!)

Gezici Araştırma Şirketinin anketörleri, dün İstanbul’da saha araştırması yaparken gözaltına alındı. Anketörler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan Gezici’nin anketörlerine polis nasihati(!)

Gezici Araştırma Şirketi 1 Kasım seçimleri üzerine kamuoyu yoklaması yapmak için yaptığı anket çalışmaları esnasında personelleri gözaltına alındı.

Şirketin sahibi Murat Gezici’nin konuyla ilgili emniyete gittiği öğrenildi. Gezi Araştırma Şirketi konuyu önce resmi Twitter hesabından “Şu an @geziciarastirma şirketinin sahada araştırma yapan anketörleri gözaltına alınarak çalışmaları engelleniyor @mrtgezici emniyete gidiyor.” cümleleri ile duyurdu.

ÖZÜR DİLEYİP BIRAKTILAR

Konuyla ilgili şirketin sahibi Murat Gezici ise, anketörlerin izinsiz anket yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığını ancak yasal olarak anket yapmanın izin gerektirmediğini söyledi. Ardından bilgi almak üzere Ümraniye’de emniyete giden Gezici, emniyetteki görüşmelerinin ardından Taraf’a konuştu. Gezici, şunları söyledi: “Gezici Araştırma, 36 ilde kapsamlı araştırma yapmak için bugün Levent’te bir eğitim vererek personelimizi sahaya çıkardık. Araştırma genel seçimler ile ilgili siyasi araştırma yapmak için yaptığımız bir çalışmaydı. İstanbul Ümraniye bölgesinde araştırma çalışanlarını polis gözaltına alarak, anket yapamayacağını, belgelerinin olmadığını iddia ediyorlar. Biz anında evraklarımızı hazırlayarak gerekli kurumlara, emniyete, Türkiye’de siyasi araştırma yapabileceğimize dair resmi belgelerimizi sunduk. Bunun sonucunda personelimizi bıraktılar” dedi.

PERSONELE TEMBİH

Gezici sözlerine şöyle devam etti: “Personelimize Gezici Araştırma’da çalışmamalarını tembihleyici bir nutukta bulunmuşlar. Gezici Araştırma Türkiye’de 17 yıllık birikime sahip bir araştırma merkezi. Türkiye’deki son üç seçimi bilen, Kıbrıs seçimlerini bilen tek araştırma şirketi. Bu şekilde araştırma yetkisi sorgulanıyor olması manidardır. Biz de basın gibi araştırma yapıyoruz. Gezici Araştırma da bağımsız bir araştırma merkezidir. İşini yapar biz de onu yapmaya çalışıyoruz”


<< Önceki Haber Gözaltına alınan Gezici’nin anketörlerine polis nasihati(!) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER