Gözyaşları şehit baba için

VAN'ın merkez İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin bulunduğu eve yapılan operasyon sırasında ağır yaralan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis memuru 38 yaşındaki Abdullah Delibaş, Van'da yapılan törenin ardından memleketine uğurlandı.

Gözyaşları şehit baba için

Dün saat 17.30'da aldıkları ihbarı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan bir eve operasyon yaptı. Yapılan operasyona evde bulunan teröristler ateş açarak karşılık verdi. Açılan ilk ateşte Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis memuru Abdullah Delibaş ile bir özel hareket polisi yaralandı. Ağır yaralanan polis memuru Delibaş kaldırıldığı Yüzüncü Yıl üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Polis Delibaş için bugün Van Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, eşi Nesibe Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Şehit polisin babası Süleyman Delibaş, Kayınvalidesi Sinem Ayaz, eşi Özlem, 12 yaşındaki oğlu Süleyman, 7 yaşındaki oğlu Efe ile çok sayıda silah arkadaşı katıldı.

Şehit Polis Delibaş'ın Muşlu olan kayınvalidesi Sinem Ayaz tören boyunca Kürtçe ağıtlar yakarken, eşi Özlem ile çocukları Süleyman ve Efe babalarının tubutuna sarılarak gözyaşı döktü. Büyük oğlu Süleyman, babası için yapılan töreni elindeki Türk bayrağı ile izlerken, minik Efe'nin ise sürekli dua ettiği görüldü.

Tören ise şehidin öz geçmişlerini okunması ve saygı duruşuyla başladı. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua okumasının ardından şehit cenazesi tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak uçağa götürüldü. Bu sırada silah arkadaşlarından oluşan bir grup, şehit arkadaşları Abdullah Delibaş'in tabutunu taşımak için uçağa koştu. Özel Hareket polisleri tabutu bir süre taşıdıktan sonra tekbirler eşliğinde uçağa bıraktı. Daha sonra da şehit polis Delibaş'in cenazesi, memleketi Kilis'e uğurlanmak üzere Gaziantep'e gönderildi.

<< Önceki Haber Gözyaşları şehit baba için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER