Gravürler ve portreler sergileri 6 Eylül'e kadar gezilebilecek


Sanatseverlere kapılarını açan Antalya Kültür Sanat'ta, Luigi Mayer'in "Gravürler" ve Cecil Beaton'ın Sotheby's arşivinden derlenen 'Portreler' sergileri 6 Eylül tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Yıl boyunca sergi salonlarında ulusal ve uluslararası sanatçıların sergilerini ağırlayacak olan Antalya Kültür Sanat, Ağustos ayı boyunca iki önemli sergiye ev sahipliği yapıyor. Cecil Beaton'ın Sotheby's arşivinden derlenen Portreler başlıklı sergi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi işbirliği ile düzenleniyor. Sergi, Beaton'ın 1920'lerden 70'lere kadar fotoğrafladığı Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Coco Chanel, Salvador Dali, Gary Cooper, Winston Churchill, Jean Paul Sartre, Colette, Audrey Hepburn, Alberto Giacometti ve Rudolf Nureyev gibi ünlü isimlerin portrelerinden oluşuyor.

Antalya Kültür Sanat'ın diğer ön açılış sergisi ise 18. yüzyıl ressamlarından Luigi Mayer'in Antalya ve Akdeniz havzasındaki mimari kalıntılar ile gündelik hayatı betimleyen gravürlerinden oluşuyor. Sanatçının, 1776 – 1792 yılları arasında İstanbul'da görev yapan İngiltere Büyükelçisi Sir Robert Ainslie ile birlikte katıldığı Anadolu'daki arkeoloji gezilerinde resmettiği gravürler, Antalya'nın ve bölgenin tarihinden kesitleri gözler önüne seriyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ÜCRETSİZ

Tüm yıl boyunca kapılarını ziyaretçilere açık tutacak Antalya Kültür Sanat yalnızca pazartesi günleri kapalı olacak ve diğer günler 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek; Perşembe günleri ise saat 21.00'e kadar açık kalacak. Antalya Kültür Sanat'ta 14 yaşa kadar tüm çocuklar sergileri ücretsiz gezebilecekler. Aynı şekilde engelliler ve refakatçileri ile 65 yaş üstü ziyaretçiler de sergilerden ücretsiz yararlanabilecekler. 14 yaş üstü öğrenciler ve tüm eğitmenler ise indirim ayrıcalığına sahip olacaklar. CİHAN
<< Önceki Haber Gravürler ve portreler sergileri 6 Eylül'e kadar gezilebilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER