Güleçyüz'den çarpıcı baskın yorumu

Vakıf baskınında Risale-i Nur kitaplarının suç delili gibi gösterilmesine tepki yağıyor.

Güleçyüz'den çarpıcı baskın yorumu

Vakıf baskınında Risale-i Nur kitaplarının suç delili gibi gösterilmesine tepki yağdı. Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, “Türkiye farklı bir noktaya götürülmek isteniyor. Cemaatler tehdit altında” dedi.

Bugün gazetesi'nden Cihan Acar'ın haberine göre, Antalya'da hayır ve eğitim hizmetleri yapan Rasanet Vakfı ve yöneticilerinin evlerine ‘makul şüphe’ baskını yapılarak Risalele-i Nur kitaplarının adeta suç delili gibi tutanağa geçirilmesine tepki yağdı.

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, risalelerin yasaklı kitap gibi görünmesini sağlayan bu uygulamaların izahının olamayacağını ifade etti. Güleçyüz, “Darbe yıllarında Risale okumak suç sayılıyordu. Bugünkü iktidar o dönemlerdeki baskınları, insanların hapsedilmesini yerden yere vururken aynı uygulamaları görüyoruz. Aynı döneme mi dönüyoruz?” dedi.

DEVLET TERÖRÜ

Güleçyüz, “Son tablo 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulu karanın kapsamının genişletilerek tüm cemaatleri işin içine katacak bir stratejinin ürünü olduğunu gösteriyor. Türkiye çok farklı bir noktaya götürülmek isteniyor. Bütün cemaatler tehdit altında” şeklinde konuştu.

 Yeni Asya Medya Grup avukatı Kadir Akbaş da “Bir STK'ya bir vakfın merkezine bir otobüs dolusu uzun namlulu silahlarla polisin baskın yapması arama kararının gereğini aşan uygulamanın var olduğunu gösteriyor.

GAYRİMEŞRU ALGISI

Kitapların adeta suç gibi gösterilmesi ve tutanağa geçirilmesi insanlar üzerinde geçmişte yaşandığı gibi gayrimeşru algısı oluşturarak bu eserlerde uzak tutmaya çalışıyorlar. Devlet terörünün yaşandığı bir alan oluşturmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

2004 MGK'SINI UYGULAMAYA KOYUYORLAR

Antalya'da yapılan baskına bir ihbar aramasından daha çok “polis terörü” denilebileceğini ifade eden Kadir Akbaş, “Sivil alanı bloke etmek halkı sivil dindarlık zemininde kontrol edilebilir resmi bir dindarlık alanına itmek gibi bir niyet ve uygulama var.

SU ÜSTÜNE ÇIKTI

Antalya'daki uygulamada buna işaret ediyor. 2004 MGK'da alınan karar Nurculuk ve Hizmet Hareketi’yle mücadele edilmesini öngörüyordu.
Hükümetinde imzalamasıyla alttan alta hazırlıklar yapıldı. Hazırlıklar tamamlanınca su üstüne çıktı” diye konuştu.
<< Önceki Haber Güleçyüz'den çarpıcı baskın yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER