Gültekin Avcı: Hakkımı sizlerden isteyeceğim

Terör örgütü Selam Tevhid soruşturmasını yürüten polislere yönelik açılan davada köşe yazıları nedeniyle sanık olan gazeteci Gültekin Avcı, talimatla köşe yazısı yazdığı iddiasını reddetti.

Gültekin Avcı suikast silahlarına dikkat çekmişti

 Emre Uslu’dan emir aldığının ileri sürüldüğünü belirten Avcı, Uslu ile sadece bir kez telefonda görüştüğünü yaptığı görüşmenin de yazıları yayınlandıktan sonra gerçekleştiğini vurguladı. Avcı, “Emri aldım zamanda geri gidip uyguladım. Böyle şey olur mu?” dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve gizlilik kararı verilen davanın bugünkü duruşmasında söz alan tutuklu sanık Gültekin Avcı, Emre Uslu’dan yazılar için talimat almakla suçlandığını hatırlattı. Uslu ile sadece bir telefon görüşmesi olduğunu, bunun muta yazılarından 2 ay sonraya ait olduğunu ifade eden Avcı, “Ekim’de yazı yazmışım. Uslu beni 2 ay sonra aramış. Soruyorum size eylem talimatı önce mi verilir sonra mı? Yazıdan sonra beni aramış. Zaman ileriye doğru yaşanır, geriye doğru olarak idrak edilir. Biz zamanı ileriye doğru yaşıyoruz hakim bey. Zaman geçti Emre Uslu beni arayıp talimat verdi. Birden zaman tüneline girdik geriye dönüp yazıyı yazdım, böyle bir şey olabilir mi?” dediği kaydedildi.

6 köşe yazısı nedeniyle 9 aydır tutuklu olduğunu söyleyen Avcı, mahkeme heyetine hakkını helal etmeyeceğini belirtti. Avcı “Yemin ediyorum sizi öbür tarafta bekleyeceğim hakkımı alacağım.Burada da dava açacağım. Eğer inançlı insanlarsınız ben bu 9 ay sebebiyle öbür tarafta çok rahatlayacağım. Hakkımı sizlerden isteyeceğim. Beni sevmeyebilirsiniz ama adil olun.” diye konuştu.

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU, FİDAN’IN KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

Duruşmada, mahkemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında olduğu kişilerin müşteki olarak katılma taleplerini kabul etti belirtildi. AKParti ve RezaZarrab’ın katılma talebinin ise reddedildiği öğrenildi.
<< Önceki Haber Gültekin Avcı: Hakkımı sizlerden isteyeceğim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER