1 kişiye karşı 400 kişi serbest bırakıldı

Suriye'nin kuzeyinde çatışan PYD ve El Nusra Cephesi arasında esir değişimi yapıldı. Bir El Nusra liderine karşılık, 400 Kürt serbest bırakıldı.

1 kişiye karşı 400 kişi serbest bırakıldı

  • PYD ve El Nusra Cephesi arasında esir değişimi yapıldı.
  • Bir El Nusra liderine karşılık, 400 Kürt serbest bırakıldı.

El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi ile PKK'nın Suriye kolu PYD güçleri arasında esir değişimi yapıldı. PYD güçleri, "Irak ve Suriye İslam Devleti Emiri" Ebu Musab'ı serbest bırakma karşılığında El Nusra cephesinden kaçırdığı yaklaşık 400 Kürt'ü bırakmasını istedi. Akçakale’nin karşısındaki Tel Abyad’da çatışma çıktı. PYD, Ebu Musab ve El Nusra üyelerini, muhalifler ise 400 Kürt’ü esir aldı. Taraflar sonra da ‘esir takası’ yaptı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Resulayn’ın PKK bağlantılı PYD’nin (Demokratik Birlik Partisi) kontrolüne geçmesinin ardından, bu kez Akçakale’nin karşısında bulunan Tel Abyad’da çok şiddetli çatışmalar yaşanmaya başladı.

El Nusra tankla vurdu

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Akçakalelileri de tedirgin eden çatışmalarda, Suriye’nin Ayn El Arab bölgesinden gelen PYD güçleri , El Nusra üyelerinin noktalarını hedef almaya başladı. El Nusra birlikleri de PYD güçlerinin mevzilendiği alanları tanklarla vurmaya başladı. Halkın yaklaşık yarısı Kürt olan Tel Abyad’da ise 400 Kürt’ün El Nusra tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Rehin alınan Kürtlerin birçoğunun El Parti gibi başka partilere üye olmasına rağmen, El Nusra’nın PYD tarafından gözaltına alınan Irak İslam Devleti Emiri Çeçen asıllı Ebu Musab ve 3 adamı ile 30 El Nusra üyesine karşılık olarak Tel Abyad’da gözaltıları gerçekleştirdiği öğrenildi. Her iki grup arasında ise dün başta Ebu Musab olmak üzere, esirlerle ilgili pazarlık yapıldı. Pazarlıkta, PYD 400 Kürt’ün de serbest bırakılması karşılığında Ebu Musab ve adamlarını serbest bırakacağını bildirdi. El Nusra ise 300 Kürt’ü serbest bırakırken, 100 Kürt’ü de daha sonra serbest bırakacağı sözünü verdi. Bunun üzerne PYD, Ebu Musab ve 3 adamını serbest bıraktı.

Büyük hazırlık

Diğer yandan bilgi veren Akçakale Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan, çatışmaların Tel Abyad’ın içerisinde değil, Akçakale’ye 2 kilometre ve Tel Abyad’a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Yafse köyünde yaşandığını belirterti. Ayhan, El Nusra’nın diğer muhalif gruplar ile birleştiğini ve Özgür Suriye Ordusu olarak Tel Abyad’da PYD’yi püskürtmek için büyük bir hazırlığına içine girdiklerini söyledi.
<< Önceki Haber 1 kişiye karşı 400 kişi serbest bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER