129 'süper hakim' daha atandı

HSYK özel yetkilerle donatılmış Sulh Ceza Hakimlerini atamaya devam ediyor.

129 'süper hakim' daha atandı

112 Sulh Ceza Hakimi'nden sonra dün de 129 hakim daha atandı.

Geçen ay yürürlüğe giren ve sayıları 900’ü bulan Sulh Ceza Mahkemeleri’nin kapatılarak yerine arama-yakalama-gözaltı-tutuklama vd.tedbir kararlarını vermekte yetkili özel Sulh Ceza Hâkimlikleri kurulmasını öngören kanun işlemeye devam ediyor.

Önceki gün Ankara-İstanbul’un da aralarında bulunduğu 1.bölge adliyelerinde görev yapacak özel yetkili 112 Sulh Ceza Hâkimi’ni belirleyen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), dün de ikinci bölge adliyelerinde görev yapacak 129 özel yetkili hâkim listesini yayımladı.

241 ÖZEL YETKİLİ HAKİM ATANDI

Böylece iki ayrı kararla yetkilendirilen Sulh Ceza Hâkimi sayısı 241’e yükseldi. Ancak bu sayı daha da artacak. Taraf'ın haberine göre; HSYK’nun 1 ve 2.bölge dışında görev yapacak özel yetkili Sulh Ceza Hâkimlikleri (SCH) de kurması ve burada görev yapacak hâkimleri de hızla ilan etmesi bekleniyor.

HSYK, Başbakanın ev ve ofisinde bulunan böcekler ile ‘devlet içindeki paralel yapı’ya yönelik kapsamlı soruşturma dahil, çok önemli soruşturmaların sürdüğü Ankara Adliyesi’nin çok özel 8 hâkimini de belirledi.

SOMA’YA ÖZEL HÂKİM

HSYK’nun SCH’lerle ilgili ikinci kararnamesinde 301 madenciye mezar olan iş katliamıyla ilgili hukuk ve ceza davalarının görüleceği Soma ile bağlı olduğu Akhisar Adliyesi de nasibini aldı.

Buna göre, HSYK öncelikle Soma’da İş Mahkemesi’nin faaliyete geçirilmesine karar verdi. Bu mahkeme için de hâkim olarak Battal Şener ile Hamit Çakmak’ı yetkilendirdi. HSYK, özel yetkili olarak da Soma Sulh Ceza Hakimliği’nde Ayetullah Erol’u görevlendirdi.

BAŞKENTİN ÖZEL HÂKİMLERİ

HSYK Ankara Adliyesi’nde arama, yakalama, gözaltı, ifade alma, tutuklama, malvarlığına el koyma, yurtdışı yasağı vd. tedbir kararlarında ve bunlara karşı yapılacak itirazlar ile tüm savcılıkların verdiği takipsizlik kararlarına karşı yapılacak itirazlarda tek yetkili olacak sekiz sulh ceza hâkimini de belirledi.

Kritik soruşturmaların sürdüğü Ankara Adliyesindeki özel yetkili hâkim isimler daha önemli görülüyordu. Bunlar arasında başbakanın ev ve ofisinde bulunduğu öne sürülen dinleme cihazları, 17 aralık tapeleri ve Fethullah Gülen Grubu’na yönelik başlatılan çok kapsamlı soruşturmalar en dikkatle izlenen dosyalar.

Taraf
<< Önceki Haber 129 'süper hakim' daha atandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER