AK Partili vekillerin hiç birinden ses çıkmadı!

Dersaneleri kapatacak tartışmalı yasa tasarısı Meclis'te görüşülmeye başlandı. Komisyondaki ilk toplantıya muhalefet milletvekillerinin protestosu damga vurdu.

AK Partili vekillerin hiç birinden ses çıkmadı!

Çocuğunu dershaneye göndermeyen Ak Parti'li vekil arayan CHP'li Mevlüt Aslanoğlu sorusuna cevap bulamadı.
 
Meclis Milli Eğitim Komisyonu'na işte bu pankart damgasını vurdu. CHP'li Mevlüt Aslanoğlu Komisyon salonunda çocuğunu dershaneye göndermeyen AK Partili vekil aradı. Ancak dershanelerin kapatılmasını savunan AK Parti'nin vekillerinin hiç birinden ses çıkmadı.

Daha önce hükümetin düzenlemeyi yerel seçimlerden sonra Meclis'e getireceği belirtilmişti. Komisyondaki ilk görüşmede Muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. "Ne değişti ihtilal mi oldu" diye sordu. Bakan Nabi Avcı ise, "Meclis'in gündemini biz belirlemiyoruz" demekle yetindi.

Tasarı dershanelerin kapatılmasının yanı sıra büyük bir tasfiyeyi de beraberinde getiriyor. Milli Eğitim müsteşarı Yusuf Tekin'in haricinde üst düzey bütün bürokratlar ile okul müdürleri görevden alınacak. Muhalefet düzenlemenin bir kıyım getireceği gerekçesiyle karşı çıkıyor. 

Toplantıda tasarıyla ilgili muhalefet milletvekilleri ısrarla Alt Komisyon kurulmasını istedi. İsteğe sıcak bakmayan Komisyon Başkanı genel üzerine tartışmalardan sonra talebin değerlendirileceğini açıkladı. Muhalefet alt komisyon kurulmazsa verecekleri önergelerle komsiyon süresinin uzamasını planlıyor.   

<< Önceki Haber AK Partili vekillerin hiç birinden ses çıkmadı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER