AKP eski milletvekilinden çarpıcı açıklamalar

AKP Eski Milletvekili ve Yazar Reha Çamuroğlu BugünTV’de yayınlanan Erkam Tufan ile Analiz’in konuğuydu.

AKP eski milletvekilinden çarpıcı açıklamalar

Hükümet'in yıllardır ağzından düşürmediği 'Alevi Açılımı' ile ilgili Bugün TV'ye konuk olan AKP eski milletvekili yazar Reha Çamuroğlu 7. Alevi Çalıştayı hakkında Erkam Tufan Aytav'a konuştu. Çamuroğlu "yedi yıl önceki talepler verilse bile demokratik olmayan bir ülkede bir şey ifade etmeyecek" dedi.

"AKP döneminde yapılan 7 Alevi Çalıştay'ının hiç yapılmamasını tercih ettiklerini söyleyen Çamuroğlu, Alevi’lere 7 yıl önceki talepleri verilse dahi, demokratik olmayan ülke şartlarında bir şey ifade etmeyeceğini söyledi.
 
'Aleviler olarak Diyanet İşlerine hakkımızı helal etmiyoruz'

Senelerdir biz şunu söylüyoruz. Biz hakkımızı helal etmiyoruz. Çünkü bizden vergi alıyorsunuz, Diyanet'e bizden aldığınız vergilerden harcama yapıyorsunuz. Ama bu bizim itikadımız, bizim inancımız için harcanmıyor. Dolayısıyla biz verdiğimiz vergiyi helal etmiyoruz. Rahat uyuyorlar mı acaba sayın başkan.

'Kağıt üzerinde verdiğiniz şartlar, ülke şartları demokratik değilse her an her dakika geri alınabilir.'

Bazen ortaya bir havuç koyup geri çektiğinizde Bunun etkisi hiçbir şey yapmamanızdan çok daha kötü olur. 7 Alevi çalıştayı hiç yapılmasa daha iyiydi, böyle bir beklentiye sokulmasaydı… Alevilere 7 yıl önceki taleplerini verseniz bu bir şey ifade etmez. Bir şey ifade etmez, çünkü o Cem evlerinin nerede nasıl bir ortam da yaşayacağını biz bilmiyoruz.

'Kağıt üzerinde verdiğiniz şartlar, ülken şartları demokratik değilse her an her dakika geri alınabilir.'

Ben vatandaşım ve 77 milyondan biriyim. Çıkıyorum diyorum ki "Yeni Türkiye'nin Ne Olduğunu Bilmek İstiyorum" bana bunu bir anlat.
Ben Türk Milleti'nin bir parçası olmaya mı devam edeceğim. Yoksa siz yeni bir millet adı mı ortaya koyacaksınız. Mesela ben duyamıyorum sizden Türk Milleti lafsını.

'Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun mezhebi ile Esad’ın mezhebi aynı dedi, şimdi bu ne?'

"Biliyorsunuz bunun -bu denirken kastedilen Kılıçdaroğlu'ydu- Mezhebi ile Esad'ın mezhebi aynı". Şimdi bu ne?
Yani bu, bir gün biri kalkıp ta şunu söyledi mi? Biliyorsunuz, bunun mezhebi ile Saddam'ın mezhebi aynı. Saddam Sünniydi bildiğiniz gibi...

'Diktatörün Alevisi, Sünnisi olmaz!'

Sizin kendi ülkeniz, kendi vatandaşlarınız twitter üzerinden Alevilere her gün ağız dolusu hakaretler, saldırgan mesajlar yayınlarsa ve siz twitterda en küçük hakarete tazminat davası açarken, bunlarla hiç ilgilenmezseniz, bunlara hiç bir cezai müeyyide uygulamazsanız, Aleviler nasıl etkilenmesin bu durumdan."

Erkam Tufan Aytav
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı
Mütevelli Heyet Üyesi

<< Önceki Haber AKP eski milletvekilinden çarpıcı açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER