AKP'den rüşvet ve yolsuzluk olmayan kurnaz(!) önerge

AK Parti önergesinde eski bakanlarına yönelik “rüşvet alma, evrakta sahtecilik, kaçakçılık yasasına muhalefet” iddialarını yok saydı.

AKP'den rüşvet ve yolsuzluk olmayan kurnaz(!) önerge

Dört eski bakanla ilgili Meclis soruşturma komisyonu için AKP ve CHP önerge verdi. CHP her bakan için ayrı ayrı önerge verirken, AK Parti tek önerge sundu. MHP ise 55 imzaya ulaşmaya çalışıyor. Komisyonun yetkisini belirleyecek önergeler için Meclis’te gizli oylama yapılacak. 276’yı bulan kazanacak.

Eski bakanlar hakkındaki fezlekelerin önceki gün içeriğine ilişkin detay verilmeden olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nun bilgisine sunulmasının ardından AKP, 86 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na 4 eski bakanı için tek bir soruşturma komisyonu kurulmasına yönelik önergesini dün sundu. AKP’nin verdiği önergede, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında haklarında fezleke düzenlenen 4 eski bakanı hakkında “nüfuz ticareti” ve “görevi kötüye kullanma” ithamları çerçevesinde Meclis soruşturması açılmasını istedi. AKP önergesinde eski bakanlarına yönelik “rüşvet alma, evrakta sahtecilik, kaçakçılık yasasına muhalefet” iddialarını yok saydı.

GİZLİ OYLAMA İŞARETİ

Bazı soruları yanıtlayan AKP'li kurmaylar özellikle soruşturma önergelerinin oylamasının “gizli” yapılacağına vurgu yaptılar. 17 Aralık soruşturması kapsamında suçlanan bakanların bugüne kadar avukatlarının uyarıları doğrultusunda kendilerine yönelik ithamlara ilişkin hiç detaylı açıklama yapmadıklarına dikkat çeken AKP kurmayları, “Biz dosyaları incelemedik, suçlamaları bilmiyoruz. Sonuçta oylama gizli, milletvekilleri dinleyecekleri savunmaları da dikkate alarak vicdani kanaatlerine göre hareket edecek. O nedenle şimdiden soruşturma komisyonu kurulur ya da kurulmaz demek doğru olmaz” görüşünü dile getirdi.

'SUÇU ÖRTBAS GÖREVİM YOK'

Vatan gazetesinin haberine göre, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, fezlekeler konusundaki tutumuna yönelik eleştirileri yanıtlarken, “Kararımızı hukuka göre vermek mecburiyetindeyiz” dedi. Fezlekelerle ilgili “gizliliğin” CMK’tan kaynaklandığını ifade eden Çiçek, verilen 5 ayrı soruşturma önergesini “format” açısından inceleyeceklerini söyledi. Çiçek, dosyaları savcılığa iade gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirterek, “Kimsenin hukuksuzluğunu, haksızlığını, kimsenin iddia edilen bir suçu varsa, bunu örtbas etmek gibi bir görevim yok” dedi.


<< Önceki Haber AKP'den rüşvet ve yolsuzluk olmayan kurnaz(!) önerge Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER