Akit bu kez öyle bir ismi kaynak gösterdi ki...

28 Şubat sürecinin medyatik isimlerinden İsmail Nacar, dün Yeni Akit Gazetesi’ne konuşarak Hizmet Hareketi’ni hedef aldı.

Akit bu kez öyle bir ismi kaynak gösterdi ki...

  •  Akit Gazetesi camiaya karşı iftiralarda bulunan Nacar için yazmadığı kalmamış!
  • Karakaya: “Son günlerde ‘ekran bülbülü’ kesilen ve hem mezhepleri hem de Peygamberi inkâr eden, kol saati markalı ve bir yerden arkalı İsmail Nacar’ı ibretle izledim

Hizmet Hareketi’ni karalamak için dün 28 Şubat sürecinin medyatik ismi İsmail Nacar’ın sözlerine yer veren Yeni Akit, 17 yıl önce yazarı ‘karanlık adam’ diye nitelendirmişti. Zaman Gazetesicamiayı karalamak için iftiralarda bulunan İsmail Nacar'ı kaynak gösteren Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü ve yazarı Hasan Karakaya’nın İsmail Nacar için kullandığı ifadeleri yayınladı.

Camiaya karşı iftiralarda bulunan Nacar, “Bu yapılanma, İsrail-ABD güdümünde.” dedi. Halbuki Akit Gazetesi, 28 Şubat sürecine verdiği destek sebebiyle Nacar için ‘istihbarat örgütlerinin karanlık elemanı’ nitelemesi yapmıştı. Nacar hakkındaki bu sözler, bizzat Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü ve yazarı Hasan Karakaya’nın köşe yazılarında yer aldı. Karakaya, 12 Ocak 1997’de kaleme aldığı yazısında, İsmail Nacar için şu ifadeleri kullandı: “Son günlerde ‘ekran bülbülü’ kesilen ve hem mezhepleri hem de Peygamberi inkâr eden, kol saati markalı ve bir yerden arkalı İsmail Nacar’ı ibretle izledim Ceviz Kabuğu’nda.” Yazının devamında Karakaya, Nacar için şu benzetmeleri yaptı: “Aklımda kaldığı kadarıyla asıl özelliğini istihbarat örgütleri ile içli-dışlı münasebetleri oluşturuyor. Nuriye Akman’la söyleşisinde de itiraf etmişti istihbarat bağlantılarını. Ancak hangi istihbarat örgütü kullanıyorsa onu, acırım o örgüte… Böylesine sığ, böylesine sağlıksız bakış açısına sahip bu adam, o örgütü de rezil eder. Teşhisim şu: Karanlık bir adam.”

Yeni Akit’in İsmail Nacar için yaptığı yorumlar köşe yazılarıyla sınırlı değil. Bugün Nacar’ın iftiralarına sarılan gazete, 17 yıl önce yazarı yerden yere vuruyor, ağır sözlerle eleştiriyordu. Öyle ki 8 Ocak 1997 tarihli haberinde Nacar’ın 28 Şubat’ın sembol isimlerinden Fadime Şahin’in, İskenderpaşa cemaati kurucusu Mehmed Zahid Kotku Hazretleri ile anılmasına şu sözlerle karşı çıkıyordu: “Fadime Şahin’i bahane ederek 16 yıl önce vefat etmiş muhterem bir zatı suçlayabilmesi, Nacar’ın ahlaki seviyesini anlamak için yeterli.” Aynı haberin devamındaki cümleler ise şöyle: “Üç yüz  sene önce yaşanmış ve bir kitaba yazılmış kerameti, 1980’de vefat etmiş bir zata röntgencilik isnadı için kullanabilmek ancak aşağılık ve iğrenç bir karaktere sahip olmakla mümkündür. Bu kadar alçalabilen Nacar’ı edepsizlik ve terbiyesizlik yolunda ancak yine kendisi geçebilir.”


    

<< Önceki Haber Akit bu kez öyle bir ismi kaynak gösterdi ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER