Akşam Gazetesi'nin o yalanı deşifre oldu!

Yalan haber furyasına Akşam'ın dünkü manşeti de eklendi.

Akşam Gazetesi'nin o yalanı deşifre oldu!

İzmir'deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu "paralel ortaklık" diye duyuran akşam gazetesinin haberi yalan çıktı. Haberde savcı ve polis şeflerinin operasyondan 1 hafta önce gizli toplantı yaptığı ve operasyonun tarihinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın seçim çalışmalarına başladığı gün olarak kararlaştırıldığı belirtiliyordu. Oysa ki Yıldırım'ın seçim çalışmasının operasyondan 1 hafta önce değil sadece 1 gün önce netleştiği belirlendi. 

Haberin başlığı "İzmir Adliyesinde Paralel Ortaklık"... Detayında İzmir'de yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili kimi iddialar var. O iddialara göre, operasyondan 1 hafta önce polis şefleri ve dosyaya bakan savcılar gizli bir toplantı yaptı. O toplantıda fezlekede yer alan fotoğraf ve belgelerin basına sızdırılması ve operasyon için AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım'ın seçim startını verdiği 7 Ocak gününün seçilmesi kararlaştırıldı. 

Operasyonu bir kumpas olarak gösterme ise çabasını bizzat AK Parti İzmir İl Tanıtım ve Medya Başkanlığı'nın basına gönderdiği bilgilendirme maili deşifre etti. Binali Yıldırım'ın seçim programını duyuran mailin tarihi 6 Ocak, yani operasyondan sadece 1 gün önce... E-maille, Yıldırım'ın 7 Ocak tarihli İzmir programının 6 Ocak'ta netleştiği ortaya çıktı. Halbuki gazete, haberinde operasyon tarihinin 1 hafta önce belirlendiğini iddia etmişti.

İzmir Adliyesi'nin her yerinde kamera olduğunu belirten emniyet yetkilileri de, kayıtların incelenmesiyle operasyondan bir hafta önce yapıldığı iddia edilen gizli bir toplantının olmadığının çok net ortaya çıkacağını vurguladı. Olmayan toplantıda flash belleklerle basına servis yapılacağı kararının alınamayacağına da işaret eden yetkililer, söz konusu haberin hayal mahsulü olduğunu aktardı.

<< Önceki Haber Akşam Gazetesi'nin o yalanı deşifre oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER