Algı operasyonuna muhalefetten sert tepki

17 polisin ‘usulsüz taltif’ iddiasıyla gözaltına alınmasına muhalefetten sert tepki geldi.

Algı operasyonuna muhalefetten sert tepki

BBP lideri Mustafa Destici, “Emniyet’in yüzde 91’i taltif edilmiş. O zaman binlerce polisi cezaevine koymanız gerekir.” dedi. CHP Milletvekili Atilla Kart, operasyonun algı oluşturma çalışması’ olduğunu söyledi. MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri de ayakkabı kutularında bulunan 4,5 milyon dolara misilleme yapıldığını ifade etti.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ‘usulsüz taltif’ operasyonu siyasilerin de gündemindeydi. Operasyon kapsamında önceki gün 17 polis gözaltına alınmıştı. Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ilk kez taltif verildiği için gözaltına alınan polislere şahit olduğunu kaydetti. Destici, “Ben, ‘taltifte taraf tutuldu’ diye insanların gözaltına alındıklarına ilk defa şahit oluyorum. Herhalde Türkiye de ilk defa şahit oluyor. Dünyada da bunun benzeri olduğunu düşünmüyorum. Zaten ilgili taltifler konusunda daha önce bir soruşturulma açıldığı ve İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nca haklarında ceza kovuşturmasına gerek olmadığına dair karar verilmiş. Böyle bir karar verilmesine rağmen neden böyle bir adli soruşturma yapılıyor? Bugüne kadar emniyet mensuplarının yüzde 91’i taltif edilmiş. Bu operasyonu buralara kadar indirmişseniz sadece 17 kişi değil, binlerce polisin taltifini elinden almanız, cezaevine koymanız gerekir. Böyle saçma bir şey olur mu?” şeklinde konuştu.

'GERÇEĞE ULAŞMAK YERİNE EMNİYET ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU YAPILIYOR'
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise konuyu Meclis’te düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. CHP’nin hukukçu isimlerinden Kart, 17 polise yönelik çalışmanın ‘maddi gerçeğe ulaşmak yerine emniyet üzerinden algı yaratma çalışmalarının parçası’ olduğunu anlattı. Amacın kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve gündemi saptırma olduğunu belirtti. Emniyet bünyesindeki taltif ödemelerinin öteden beri sorunlu olduğunu ifade etti. Yöntemin ‘çoğu zaman amacı dışında, haksız ve adaletsiz bir şekilde kullanıldığını, konjonktüre uygun olarak ve siyasi irade tarafından kişisel ve siyasi amaçlarla istismar edildiğini’ kaydetti. Kart, Hükümet, kendisinin sebebiyet verdiği ve yarattığı suç ilişkilerini, delilleri tahrif ederek, yeni delil üreterek, yeni soruşturmalar açarak, doğmuş olan suç delillerini yok etme ve gündem yaratma amacına yönelik olan yeni bir girişimde bulunuyor.” dedi.

'BU OPERASYON MİSİLLEMEDİR'
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de operasyona tepkiliydi. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Yeniçeri, “Bu operasyon bir misillemedir. Çok sırıtan bir tavırdır. Elbette insanlar haksız bir şekilde taltif edilip ödüllendirilmişlerse onlar için gereken yönetmelik çerçevesinde, yasalar çerçevesinde yapılır. AKP iktidarı ahlaken tükenmiş bir iktidardır. Kendileri hakkındaki yolsuzluk iddialarına cevap verememişlerdir. Ayakkabı kutularındaki 4,5 milyon doların hesabını verememişlerdir. Aynı şekilde havuz oluşturmanın, bir mafya gibi bir işadamlarına salma salmanın hesabını verememişlerdir.” ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ise Türkiye’de artık hukuktan bahsetmenin mümkün olmadığını dile getirdi: “Türkiye ‘hukukun üstünlüğü’ diye başladığı iktidar sürecine, hukukun ayaklar altına alınmasıyla devam etmektedir. Dün bu kürsüden en az 4 milyar liralık yolsuzluk olduğunu açıkladım Enerji Bakanlığı’nda. Bugün basında yer almadı. Sayın Bakan’ın tepkisi yok, kimse tepki göstermiyor. Normalde bu 20 yıl önce olsaydı, o zaman ben de bürokrattım, hükümet sarsılırdı, bakan istifa ederdi, bürokratlar görevden alınırdı. Böyle bir şey olabilir mi? Bunlar hukuksuzluğun, Türkiye’nin Esad ve Saddam anlayışıyla yönetildiğinin, Türkiye’nin bir Ortadoğu cumhuriyeti olduğunun göstergesidir.”

Zaman
<< Önceki Haber Algı operasyonuna muhalefetten sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER