Almanya bu Türk generali konuşuyor

Bir Alman askerini ittiği iddia edilen Türk tuğgeneralin kimliği Bild gazetesinde yer aldı.

Almanya bu Türk generali konuşuyor

Alman Parlamentosu’nun ordu denetçisi, Kahramanmaraş’a konuşlandırılan Alman Patriot bataryalarında görevli askerlerin durumuyla ilgili ay başında bir rapor yazmıştı. Raporda Savunma Bakanı Thomas de Maiziere’in 23 Şubat’ta Kahramanmaraş’taki Alman askerlerini ziyareti sırasında bir Türk generalin, bir Alman kadın askeri tartakladığını öne sürülmüş, olay Alman meclisinin gündemine gelmişti.

Kahramanmaraş'ta Türk askeri ile Alman askerleri arasında yaşanan krizle ilgili Alman Bild gazetesi yeni iddialar ortaya attı. Gazete, Alman ordusunda konuyla ilgili iç tahkikat belgelerine ulaştığını öne sürdü. Savunma Bakanı Thomas de Maiziere'nin Patriot birliğini ziyaret ettiği 23 Şubat'ta şu olayların yaşandığı öne sürüldü:

"Alman bakan Gazi Kışlası'na ziyareti sırasında, Alman askerlerine güzergahı açık tutma emri verildi. Alman askerleri de kışlada bir yolu kapattı. Bu sırada kışlaya gelmek isteyen Türk generalin konvoyu, Alman askerlerinin barikatına takıldı. Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş aracından inerek Alman askerleriyle tartıştı. Alman Yarbayın, "Ben böyle bir muameleyi kendi üstlerimden bile görmedim" dediği iddia edildi...

Alman Genelkurmayı, konunun Alman Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en üst kademesinde ele alındığını belirtti. Alman General Rainer Glatz, “Yanlış anlaşılmalardan ortaya çıkan durum, her iki tarafı da derinden sarsmıştır” dedi. 
<< Önceki Haber Almanya bu Türk generali konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER