Almanya'dan anlamlı mesaj

Almanya'da düzenlenen 'hoşgörü ve din özgürlüğü' gösterisine devlet yetkilileri de katıldı.

Almanya'dan anlamlı mesaj

Almanya'nın başkenti Berlin'de akşam saatlerinde düzenlenen sessiz 'hoşgörü ve din özgürlüğü' gösterisine Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel de katıldı.

Almanya Müslümanlar Konseyi (ZMD) ile Türk Berlin Cemaati’nin (TGB) organize ettiği Tarihi Brandenburg kapısı önünde düzenlenen gösteride Cumhurbaşkanı Gauck ve Başbakan Merkel'in yanı sıra eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller ve birçok federal meclis milletvekilleri de yer aldı. Eyleme katılan binlerce insanın 'Birlikte duralım - yüzümüzü gösterelim' sloganları eşliğinde birlik ve dayanışma mesajı verildi.

Eylemde, Paris’teki saldırılar sonucu hayatını kaybeden insanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Burada katılımcılara seslenen Cumhurbaşkanı Gauck, aşırıcılığa ve ırkçılığa karşı mücadele çağrısı yaptı. Gauck, Almanya’da yaşayan Müslümanların ülkenin bir parçası olduğunu belirtti. Almanya Müslümanlar Konseyi Başkanı Aiman Mazyek ise böyle tarihi bir günde güzel bir mesaj verdiklerini dile getirdi. Mazyek, bu mesajın devamının gelmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu yolda ilerlenmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 10 bin insanın katıldığı protestoda farklı din, ırk ve düşünceden insanlar yer aldı.

CHA
<< Önceki Haber Almanya'dan anlamlı mesaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER