'Alternatif Cuma’yı düzenleyen bakın kim çıktı!

Batman Belediyesi'ne yönelik imar yolsuzluğu operasyonunda elde edilen ses kayıtlarında inanılmaz konuşmalar yer alıyor.

'Alternatif Cuma’yı düzenleyen bakın kim çıktı!

Alternatif cuma namazlarını Yezidi olduğu belirtilen Y.B'nin organize ettiği ortaya çıktı. Belediyenin dozer ve iş makineleri için 'bizim tankımız' ifadesi kullanıldı. Bugün Gazetesi'nin haberine göreBatman Belediyesi'ne düzenlenen imar yolsuzluğu operasyonu KCK/TM yapılanmasının bölgedeki yasadışı faaliyetlerini deşifre etti. Batman'daki Demokratik Çözüm Çadırının kaldırılmasını protesto eyleminde belediyeye ait iş makinesi, kamyon, kepçe ve dozerlerin kullanıldığı ortaya çıktı. Fezlekede,  alternatif cuma namazı eylemini Batman Belediyesi'nde işçi olarak çalışan ve "Yezidi" olduğu belirtilen Y.B'nin organize ettiği kaydedildi.

'İŞ MAKİNELERİ BİZİM TANKIMIZ'

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan BDP'li belediye meclis üyesi A.H'nin, "Belediyenin kamyon, kepçe ve dozerlerini cepheye sürdük. İş makineleri bizim tanklarımız" sözleri dinlemeye takıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 72 şüpheli hakkında açılan iddianamede, KCK'nın Batman "kasası" olarak nitelendirilen muhasebeci O.O'nun ofisinde yapılan ortam dinlemesi konuşmaları yer aldı. Şok konuşmalara Belediye İmar Komisyonu Başkanı A.H. ile diğer KCK'lı şüphelilerin sözde Bağımsız "Kürdistan Devleti" kurma hayali yansıdı.

'KÜRDİSTAN DEVLETİ KURULACAK'

A.H, R.Y. ve Y.B, O.O'ya ait muhasebe ofisinde yaptığı konuşmalarda "Birinci dereceden önemli olan Bağımsız Kürdistan devleti. TC'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Irak, Suriye, İran ülkelerinin bir kısmını içeren topaklardan müteşekkil bağımsız Kürdistan adında bir devlet kurulacak. Bunun alt yapısı oluştu. Bağımsız Kürdistan Devleti kurulma aşamasına geldi. Bu amaçla silahlı mücadele eden gerillalar örgütten ayrılsalar dahi dışlanmamalı, tekrar kucaklanmalı. Bu coğrafyada doğan ya da bu coğrafyayı Kürdistan olarak kabul eden herkesi kardeş olarak kabul ediyoruz. Apoculuk fikrinden kurtulunamaz. PKK günümüzde okyanus" ifadeleri kullanıldı.

Mahkeme kararı ile yapılan ortam dinlemesinde, sözde Kürdistan devletinin bağımsızlığa kavuşması için PKK içerisinde Ermeni, Alman, Norneçli gibi farklı milliyet ve ırklardan, Yezidi, Zerdüş, Hristiyan, Müslüman gibi farklı dinlerden gerillaların 'bu davada' (Bağımsız Kürdistan Devleti Kurulması) silahlı olarak mücadele ettikleri belirtildi.

KCK'NIN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Muhasebeci O.O. ile A. adlı kişi arasında geçen 11 numaralı ortam dinleme görüşmesine, 2008'de alınan karara istinaden Yerel Yönetimler adı altında merkezi Diyarbakır olan ve bütün belediyelerin bağlı olduğu, belediye başkanlarının üzerinde bulunan bir yapının kurulduğu belirtilerek, "Bu yapı İçişleri Bakanlığı'na benziyor ve tüm belediyeleri yönetiyor" denildi.

Aynı konuşmada, PKK'nın şehir yapılanması KCK/TM içinde yer alan fiilen PKK'nın dağ kadrosunda hizmet eden şahıslara belediye tarafından yapılan ihalelerde KCK üst yönetiminin talimatıyla öncelik tanınması geçti.

EYLEMLERDE ÇOCUKLARI KULLANALIM

Terör örgütünün sokak eylemlerinde çocukları kullanmaktan çekinmediği de deşifre oldu. Şüpheliler arasında yapılan 8 numaralı ortam görüşmesinde, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 12-13 Mayıs'ta öldürülen terör örgütü mensupları "şehit" olarak kabul edildi ve şu konuşmalar geçti:
"Şehitleri protesto etmek amacıyla kepenk kapatma ve yürüyüş eylemini destekleyelim. Eylemlerde çocukların mı? yoksa yetişkinlerin mi kullanılacağını tespit edelim. Kepenk kapatma eylemlerinde sadece fırıncılara ve eczanelere müsaade edilecek. Bunların dışında açık bulunan dükkanlara izin verilmeyecek, açık olan dükkanlara ceza kesilecek."
<< Önceki Haber 'Alternatif Cuma’yı düzenleyen bakın kim çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER