Ankara’da yürek burkan ölüm

Çıkan yangında 8 günlük bebek hayatını kaybetti.

Ankara’da yürek burkan ölüm

Olay, saat 01.00 sıralarında, Keçiören Ufuktepe Mahallesi İsmal Gülgeç Sokak’taki Kurtuluş Apartmanı'nda yaşandı. Kaşbaşı ailesi uykudayken Melisa bebeğin bulunduğu odada yangın çıktı. Bebeğin uyuduğu yatak, üşümemesi için yakılan katalitik sobanın etkisiyle alev aldı. Kısa sürede büyüyen alevler odayı sardı. Yoğun duman ise evin her yerini kapladı. Kokuya uyanan anne Şefika Kaşbaşı ile baba Serdal Kaşbaşı çocuklarını kurtarmaya çalıştı. Gürültüyü duyup yardıma koşan komşuları durumu itfaiyeye haber verdi. Alevler, komşuların kovalarla getirdikleri suyla söndürüldü. Alevlerin arasında kalan Melisa bebek olay yerinde hayatını kaybetti. 

Çocuğunu kurtarmaya çalışırken kolu yanan baba Serdar Kaşbaşı ile dumandan etkilenen anne Şefika Kaşbaşı, kızları Esra Kaşbaşı komşuları tarafından kurtarıldı. Yoğun duman merdiven boşluğundan apartmanın üst katlarına kadar yayıldı. Bazı apartman sakinleri dumandan etkilenmemek için teras katına, bazıları ise balkonlara çıktı. 

Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Anne, baba, kızları Esra ile aileye yardım etmek için eve giren ve dumandan etkilenen Şahan Sönmez ile Gökhan Sönmez, ambulanslarla en yakın hastanelere kaldırıldı. Ailenin yardımına koşan Ali Rıza Yıkılmaz ise apartman önünde düşerek yaralandı. Yıkılmaz’a olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti. 

Aile yakınları ve komşular bebeğin ölüm haberini duyunca gözyaşlarına boğuldu. Ali Rıza Yıkılmaz, bağırtıyı duyup aşağı indiklerini ifade ederek, ”Bir yandan itfaiyeyi aradık, bir yandan polisi aradık. Yoğun duman vardı. 4 kişilik aileydi. 3’ünü kurtardık. Küçük kızları öldü. Doğalgaza paraları yetmediğinden olsa gerek katalitik soba yakmışlar galiba” diye konuştu. 

Ekiplerin incelemelerinin ardından karton kutuya konulan ve battaniyeye sarılan Melisa bebeğin cenazesi Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Babanın güvenlik görevlisi olduğu, ailenin 9 yıldır bu adreste ikamet ettiği belirlendi. Geçen hafta doğan Melisa bebek ile annesinin taburcu edildikleri hastaneden eve Pazartesi günü baba Serdar Kaşbaşı tarafından getirildiği öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
<< Önceki Haber Ankara’da yürek burkan ölüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER