Ankara'yı ayağa kaldıracak tasfiye iddiası

Hazine’de 30’a yakın bürokratla başlayan tasfiye operasyonu BDDK, Merkez Bankası ve İMKB ile devam edecek. Köşk tarafından hazırlanan tasfiye listesinde 100 bürokrat daha var.

Ankara'yı ayağa kaldıracak tasfiye iddiası

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, ekonominin amiral gemisi olarak nitelendirilen Hazine Müsteşarlığı’nda gerçekleşen 20 kişilik görevden alma operasyonun altından da Köşk’ün çalışması çıktığı iddia edildil. Hazine Müsteşarlığı için 100 kişilik bir görevden alma listesi oluşturulduğu ve listenin de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a sunulduğu bildirildi. Listede yer alan diğer kişilerin de kademeli olarak görevden alınması bekleniyor.

Taraf’ın Hazine Müsteşarlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, iki hafta önce görevden alınacaklarla ilgili gelen liste, uzun süre Babacan’ın masasında bekledi. Kulislerde Babacan’ın ve Hazine yönetiminin direndiği ancak Köşk’ü ikna edemediği öne sürüldü. Hatta Babacan’ın bunun için geçtiğimiz günlerde Köşk’e çıktığı ve olumlu yanıt alamadığı öne sürüldü.

 ÇANAKÇI AYRILDI DÜĞMEYE BASILDI
Köşk ikna edilemeyince, Babacan da haftabaşında görevden almalar için düğmeye bastı. İlk etapta listede yer alan 20 bürokrat görevden alındı. Diğer bürokratların da kademeli olarak görevden alınacağı ifade edildi. Görevden almaların Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı’nın, kurumdan ayrılmasından sonra gerçekleşmesi, dikkat çekti. Hazine koridorlarında, bu durum, “Demek ki bizi koruyan İbrahim Bey’miş” şeklinde yorumlandı. Hazine içinde, en çok Babacan’a yönelik tepki oluştu. Babacan’ın, siyasi planlar nedeniyle bürokratları sahip çıkmadığı görüşü savunuluyor.

SIRADA MERKEZ BANKASI VAR
Hazine’deki görevden almalar, ekonomi yönetimini rahatsız etti. Danışmanların, Merkez Bankası, BDDK ve İMKB başta olmak üzere bazı özerk kurumlarla ilgili de görevden alma listesi oluşturmak için çalışma başlattığı öne sürüldü.

HÜSEYİN ÖZAY-TARAF
<< Önceki Haber Ankara'yı ayağa kaldıracak tasfiye iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER