Arınç'tan bin odalı saraydaki toplantı sonrası açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bin odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar yaptı.

Arınç'tan bin odalı saraydaki toplantı sonrası açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Erdoğan'ın başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Arınç, "Bu tür toplantıların periyodik olarak yapılması gündeme gelmemiştir. Müteakip Bakanlar Kurulu toplantımız 26'sında Başbakanlık'ta yapılacaktır." dedi
 
"EŞKIYA GRUBU VARSA BUNLARI BÖLGEDEN İLİŞİĞİ KALMAYACAK ŞEKİLDE UZAKLAŞTIRMAK HÜKÜMETİMİZİN GÖREVİDİR"

Cizre'de yaşanan olayların Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelip gelmediği sorulan Arınç, "İçişleri Bakanımız Efkan Ala, güvenlik ve asayiş yönünden uzun bir sunum yaptı. Bunun içerisinde şüphesiz Cizre'de yaşanan olaylar da gündeme geldi. Genel bir değerlendirme olduğu için Jandarma Genel Komutanımız da Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundular. Son günlerde Cizre'de yaşanan acı olaylar da gündemimizin içindeydi. Bu sadece bir asayişsizlik olayı değil, aynı zamanda çözüm sürecini de yakından ilgilendiriyor. Cizre konusu gündeme geldiğinde bunun bir siyasi boyutunun da olabileceği düşünülüyor. Orada ölen sadece 12 yaşındaki masum bir yavrumuz değil, sayının 8 civarında olduğunu biliyorum. Hepsi bizim için değerli insanlarımızdır. Konu üzerinde çalışmalar yapılıyor. Cizre nüfusu çok yoğun olan bir ilçemiz. Geçmişten bu yana bu tür olaylara zemin hazırlanması için bazı çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Olaylar bütün boyutlarıyla inceleniyor. Çünkü orada HDP'li milletvekillerinin de gitmesi ve bazı talimatların verilmesini takiben bunun geriye 12 yaşındaki bir çocuğun cansız cesedi olarak dönmesi hepimizi üzdü. Bunların hepsi bir mesaj olabilir. Silahı, şiddeti elden bırakmayız. Burası bizimdir, kimseye vermeyiz. Burada ancak biz olabiliriz, başkasının burada yaşama hakkı yoktur, diyen bir eşkıya grubu varsa bunlarla mücadele etmek, bunların o bölgeden artık ilişiği kalmayacak şekilde uzaklaştırmak hükümetimizin görevidir" diye konuştu.

"BU TÜR TOPLANTILARIN PERİYODİK OLARAK YAPILMASI GÜNDEME GELMEMİŞTİR"

Toplantıda bir sonraki Bakanlar Kurulu'nun ne zaman olacağının kararının verilip verilmediği sorulan Arınç, "Müteakip Bakanlar Kurulu toplantımız, 26'sında her pazartesi yaptığımız gibi Başbakanlık'ta yapılacaktır. Bu tür toplantıların periyodik olarak yapılması gündeme gelmemiştir. Cumhurbaşkanımız ilerleyen süreç içerisinde tekrar bir toplantıya başkanlık etme isteğini ileri sürerse başbakanımızla birlikte buna karar verebilirler. Rutin olarak bu toplantılar yapılmayacaktır. Bu konu görüşülmemiştir. Cumhurbaşkanımız anayasal yetkisini ne zaman kullanmak isterse başbakanımızla bu konuyu kararlaştırabilirler" ifadelerini kullandı.

"HUKUKUN, VİCDANIN EMRETTİĞİ NOKTADA OYUMU KULLANACAĞIM"

Genel Kurul görüşmelerinde adı yolsuzluk ve rüşvete karışan 4 eski bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu'nun raporu doğrultusunda bir sonuç bekleyip beklemediklerine yönelik sorulan bir soru için Arınç, "Bakanlar Kurulu toplantımızda bu konu kesinlikle gündeme gelmedi. Bu konu ne zaman gündeme gelse ben hiç kimsenin kendi kararını açıklamak gibi bir yanlışa düşmemesi gerektiğini söylüyorum. Maalesef bu hatayı MHP'li, CHP'li milletvekilleri yapmıştır. Hiçbir milletvekili Meclis çalışmalarında kullandığı oydan dolayı hukuken sorumlu değildir. Vicdanen nasıl bir karar verecekler gizli oylamada hep beraber göreceğiz. Ben de oylamaya katılacağım. Hukukun, vicdanın emrettiği noktada oyumu kullanacağım" şeklinde konuştu.

"FAİZLERDE BUGÜNLERDE MUTLAKA DÜŞÜŞÜN OLMASI GEREKTİĞİNİ BAKAN ARKADAŞLARIMIZ İFADE ETTİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz indirimi konusunda bir değerlendirmesinin olup olmadığı sorulan Arınç, "Faizlerin indirilmesinin beklendiği ifade edildi. Yarın veya daha sonraki gün müdür Para Piyasası Kurulunun toplanacağı ve orada muhtemelen faiz indirimine gidileceğini bakanlarımız bir temenni olarak ifade ettiler. Faizlerde bugünlerde mutlaka bir düşüşün olması gerektiğini bakan arkadaşlarımız ifade ettiler" dedi.

DHA
<< Önceki Haber Arınç'tan bin odalı saraydaki toplantı sonrası açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER