Avukatın mahkemedeki ithamlarına hakim tepkisi!

Yargıtay'ın Balyoz mesaisi bütün hızıyla sürüyor...

Balyoz avukatına hakim tepkisi

  • Genelkurmay Başkanı orgeneral Özel'le ilgili ithamlara Mahkeme Başkanından uyarı geldi.
  • Savcılığı töhmet altında bırakıldığı gerekçesiyle avukat, dikkatli olması için uyarıldı.
  • Mahkeme başkanına sık sık "Komutanım" diye hitap edilmesi salonda gülüşmelere sebep oldu.

Balyoz davasının temyiz duruşmaları karar aşamasına doğru ilerliyor. 361 sanıklı davada şu ana kadar 56 avukat toplam 244 sanığın savunmasını tamamladı.

11. Duruşmada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ismi bir kez daha ön plana çıktı.

18 sanığın savunmasını yapan avukat Haluk Pekşen, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tebliğnamesini eleştirdi. 67 sanık için istenen mahkumiyetin bozulma talebine değinen avukat Pekşen, Genelkurmay Başkanı Özel'in kara harp okulu komutanı olduğu dönemde bu kişilerden 45'nin okulda öğrenci olduğunu söyledi. 

Bu isimlerin kollandığını ima eden Pekşen, söz konusu durumu "Hamili kart yakinimdir" ricası olabilir mi diye eleştirince mahkeme başkanı Ekrem Ertuğrul'dan tepki geldi.

Tebliğnamenin sadece bir görüş olduğunu hatırlatan Hakim Ertuğrul, "Şu anda Başsavcı'nın cevap verme şansı yok. Görüşte isabetli olmadığını savunabilirsiniz ama savcılığı töhmet altında bırakmak doğru değildir" diyerek avukatı dikkatli olması için uyardı.

Avukat Taner Öner ise müvekkili Abdullah Cüneyt Küsmez'in Şırnak İl Jandarma Komutanı olduğu dönemde teröre büyük darbe vurulduğunu ancak müvekkilinin tutuklandıktan sonra terörle mücadelede sıkıntıların yaşandığını iddia etti. Hatta 35 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayının da bu tutuklamadan sonra gerçekleştiğini söyledi.

Diğer yandan asker kökenli avukat Levent Özçelik savunmasında sık sık mahkeme başkanına "Komutanım" diye hitap etti. Bu durum salonda gülüşmelere sebep oldu.


<< Önceki Haber Avukatın mahkemedeki ithamlarına hakim tepkisi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER