BDP'li eş başkanlardan sağduyu çağrısı

Mersin'in BDP'li merkez Akdeniz Belediye Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.

BDP'li eş başkanlardan sağduyu çağrısı

Halkın, tepki ve taleplerini anayasal ve demokratik şartlar altında araması çağrısında bulunan eş başkanlar işyerlerine, araçlara, kamu binalarına hiç kimsenin zarar vermek gibi bir hakkı olmadığını vurguladı.

 Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, Kobani halkının direnişini desteklemek ve ülke genelinde can kayıplarıyla sonuçlanan olayları değerlendirmek üzere basın açıklaması yaptı.

Belediye binası önünde gerçekleştirilen açıklamada söz alan Eş Başkan Fazıl Türk, Kürtlerin, yaklaşık 2 yıldır süren barış ve çözüm sürecine rağmen oyalandığını ve hükümetin somut adım atmadığını vurguladı. IŞİD’in Kobani kuşatmasına karşı AK Parti hükümetinin tutumunun halkta bir kırılma oluşturduğunu ifade eden Türk, "Şu gerçek bilinmelidir ki Kürtler eski Kürtler değil. Ne Rojava, Ne Bakur, Ne Başur fark etmiyor. Tüm Kürtler artık birlik içindedir. Ülkemizde huzuru, barışı, halkların kardeşliğini ve birlikte yaşamı istiyorsak, herkesin kültürüne, inancına, etnik kimliğine saygı göstermeliyiz." diye konuştu.

    Şiddete karşı olduklarını da vurgulayan Türk, halkın, tepki ve taleplerini anayasal ve demokratik şartlar altında araması çağrısında bulundu, işyerlerine, araçlara, kamu binalarına hiç kimsenin zarar vermek gibi bir hakkı olmadığını vurgulayarak sağduyu çağrısını yineledi.

    AK Parti hükümetininin Kobani’ye karşı tutumunu gözden geçirmesini isteyen Eş Başkan Yüksel Mutlu ise can kayıpları ile olayların büyümesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Bizim için IŞİD ile PKK arasında fark yok' ve Kobani düştü düşecek' şeklindeki sözleri ile Başbakan Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Ala’nın, 'Tek tek hesabı sorulacak', 'Misliyle karşılık verilecek' şeklindeki tehditkâr ve devlet adamlığı kimliğinden uzak sözlerinin etkili olduğunu iddia etti.

    "Bayrak ve büst yakanları, işyerlerini kundaklayan provokatörleri kınıyoruz" diyen Mutlu şunları kaydetti: "Türk bayrağını ve Atatürk büstünü yakan, işyerlerini, araçları ve binaları ateşe veren, marketleri yağmalayan bu kişilerin, demokratik bir tepkiyi haksız çıkarma ve küçük düşürme amacı taşıdığı açıktır. Bu tür saldırıları tasvip etmiyor ve kınıyoruz. Provokatörlerin amacının, ülkenin batısındaki halkın, Kobani direnişine desteğini önlemek olduğunun farkındayız. Tüm halkımızdan isteğimiz, insanlara ve kamu mallarına zarar veren bu kişilere karşı dikkatli olmalarıdır. Kışkırtmalara ve halkları karşı karşıya getirmek isteyen odaklara karşı herkes duyarlı davranmalıdır."
<< Önceki Haber BDP'li eş başkanlardan sağduyu çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER