BDP'lilere seslenen Demirtaş ilginç açıklamalar yaptı!

Demirtaş, BDP'lilere seslenip ilginç açıklamalar yaptı: Eğitimde boşluğu siz doldurun...

Demirtaş'tan ilginç açıklama!

  • Dershane ve Etüt Merkezleri'nin kapatılmaya çalışıldığı bu süreçte BDP Eş Başkanı Selahaddin Demirtaş'tan ilginç bir açıklama geldi.
  • Türk bayrağına saygısızlığın damgasını vurduğu BDP Gençlik Meclisi'nde konuşan Demirtaş, "Eğitimde boşluğu siz doldurun.'' çağrısı yaptı. 

BDP'nin Gençlik Meclisi Kongresi'ne bu görüntüler damgasını vurmuştu. Kongreye katılan bir grubun salonun dışındaki direkte asılı bulunan Türk bayrağını indirmesi üzerine ortalık karıştı ve polis müdahale etti. 

Gerginliğin sona ermesinin ardından bayrak, güvenlik güçleri tarafından yeniden direğe çekildi.

Kongrede BDP eşbaşkanı Selahaddin Demirtaş'ın açıklamaları da dikkat çekti.

Selahaddin Demirtaş: "Biz kendimiz inşa edeceğiz. Çözümlerimizi kendi ellerimizle var edeceğiz."

De­mir­taş, ders­ha­ne­le­rin ka­pa­tıl­ma­sı­na iliş­kin gi­ri­şim­ler de­vam eder­ken böl­ge­de­ki eği­tim ya­pı­sıy­la il­gi­li il­ginç ifa­de­ler kul­lan­dı:

"Bugün gençliğin içerisine ve toplumun içerisine hangi kanallardan nasıl sızdıklarını dikkatlice izleyin. Cemaat yapılarının, iktidardan beslenen yapıların hangi boşluklardan sızdıklarını iyi tespit edin ve bu boşlukları ve bu kanalları bizler dolduramazsak bu sızma ve gençliği teslim alma, toplumu teslim alma harekatı kesintisiz bir şekilde sürecektir."

Kon­gre­de, HDP Mil­let­ve­ki­li Sır­rı Sü­rey­ya Ön­der de, Ab­dul­lah Öca­la­n'­ın me­sa­jı­nı oku­du. Mesajda "Eğitim bizim için var oluş sorunu" ifadeleri de dikkat çekti.

Sırrı Süreyya Önder: "Baş­kan Apo eği­ti­min al­tı­nı de­fa­lar­ca çiz­miş­tir. Biz boş­luk ya­ra­tır­sak baş­ka­la­rı dol­du­rur. Ce­ma­at ya­pı­la­rı­nın han­gi boş­luk­lar­dan ya­rar­lan­dı­ğını tes­pit edin.''
<< Önceki Haber BDP'lilere seslenen Demirtaş ilginç açıklamalar yaptı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER