Bahçeli: Başbakan sorumlu

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Partimizi kandan beslenmekle itham eden Başbakan Erdoğan, akan her kandan sorumludur" ifadesini kullandı.

Bahçeli: Başbakan sorumlu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MÜSİAD Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Bahçeli, PKK'nın sözde geri çekilmesiyle ilgili kararından sonra hükümetten gelen açıklamaların milleti aldatmaya yönelik olduğunu ileri sürdü. "Bölücü terör örgütünün toparlanmasının, daha büyük eylemlerin icrası için güç toplama beklentisinin, Başbakan ve hükümeti tarafından yeni bir dönemin başlangıcı olarak sunulduğunu, zillet ve rezaletlerin umut olarak takdim edildiğini" savundu. Bahçeli, şunları söyledi:
"PKK'lı militanlar Türkiye'nin her tarafına konuşlanmışken ve militanların kaçının sınırlarımızdan çıkıp gideceği ve üstelik suça bulaşmış, kan dökmüş ve can almış olanların sayısı bilinmezken iddia edilen geri çekilmenin sevinçle karşılanması eğer şuursuzluk hali değilse, gaflet ve ihanetin ileri boyutundan başka bir anlama gelmeyecektir. 
Partimizi kandan beslenmekle, şehit cenazelerinin gelmesini arzu etmekle utanmaksızın itham eden Başbakan Erdoğan, akan her kandan, toprak olan her şehidimizden, bir uzvunu yitiren her gazimizden sorumlu olduğunu iyi bilmesi gerekmektedir."

Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın, MÜSİAD Genel Kurulu'nda, partilerini hedefine alan temelsiz ve kirli sözlerinin hiçbir karşılığının ve inandırıcılığının bulunmadığını" da kaydetti.
<< Önceki Haber Bahçeli: Başbakan sorumlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER