Bakan Güler'den dikkat çeken açıklamalar

Öğrenci evi tartışmasında İçişleri Bakanı Muammer Güler'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Bakan Güler'den dikkat çeken açıklamalar

  • Muammer Güler, hakim kararı olmadan kimsenin evine girilemeyeceğini söyledi. 
  • Bakan Güler, Manisa ve Afyon'daki olaylarla ilgili de konuştu ve bir çarpıtma olduğunu açıkladı.

Öğrenci evi tartışmaları sürerken Afyon ve Manisa'dan dikkat çeken iki iddia geldi. İddialara göre Afyon'da polis kafeteryada kimlik kontrolü yapmış, Manisa'da öğrenci evinde karışık kalan kız ve erkek öğrencilere para cezası kesilmişti. 

İddialar İçişleri Bakanı Muammer Güler'e de soruldu. Bakan öncelikle yasaları işaret etti. "Hakim kararı olmadan kimse, kimsenin evine giremez." dedi. 

Bakan Güler, öğrenci evine baskın yapıldığı ve kızlı erkekli gruba para cezası kesildiği yönündeki haberleri ise yalanladı. Kimlik kontrolü yapıldığı ve para cezası kesildiği yönündeki iddiayı reddetti. 

Olayın farklı bir boyutu olduğuna dikkat çeken Güler, gürültü şikayeti üzerine apartmana gidildiğini söyledi. Sadece evler değil, kamuya açık alanlarda kimlik kontrolü yapmak için de hakim kararı gerektiğini belirten İçişleri Bakanı, olayın haberleştirilmesinde abartma ve çarpıtma olduğunu vurguladı.  

Öğrenci evleriyle ilgili tartışmanın bir diğer ayağı da apart oteller ve özel yurtlar. Bakan Güler, kayıt dışılığın önüne geçileceğini vurguladı ve kuralları yerine getirmeyen apart otel ile yurtlar hakkında önlemler alınacağını açıkladı.

<< Önceki Haber Bakan Güler'den dikkat çeken açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER