Bakan Şimşek'ten Türkiye'ye kötü haber: Gerekirse...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya personel alımıyla ilgili "Gerekirse kamunun hiçbir birimine eleman almayıp sadece öğretmen alırız." dedi.

Bakan Şimşek'ten Türkiye'ye kötü haber: Gerekirse...

  • Gerekirse kamunun diğer birimlerine hiç eleman vermeyeceğiz.
  • Ya borçlanmamız lazım ya da vergiyi artırmamız lazım. Bu kadar açık ve net.


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya personel alımıyla ilgili "Gerekirse kamunun hiçbir birimine eleman almayıp sadece öğretmen alırız." dedi. Şimşek, kamuya planlanandan fazla elaman alınması durumunda ise vergileri artırabileceklerini belirtti.

Bakan Şimşek, Kamu-Özel işbirlikleri konferansında sunum yaparak, katılımcıların sorularını cevapladı. "Bütçe planlarında kamuya 74 bin eleman alacağınızı söylediniz. Bunların 34 bini sadece hekimler olacak demiştiniz. Ancak Başbakan toplamda 50 bin öğretmen alınacağını söyledi. Bu rakamlar doğrultusunda planlarınızda bir değişiklik mi olacak." sorusu üzerine Maliye Bakanı, şunları söyledi: "Doğrusu biz bütçe kanununda öngördüğümüz kadroların dağılımını henüz yapmadık. Bütçe kanunu plan bütçede kabul edildi. Bundan sonra o kanunda harcama artıracak bir değişiklik yapamayız. Gelecek sene bir durum değerlendirmesi yapacağız. Gerekirse kamunun diğer birimlerine hiç eleman vermeyeceğiz. Öyle olması gerekirse öyle olur. Ama bu konuda bir karar alınmadı. Başbakanımızın taktirinde eğer bu kadroların büyük bir kısmını Milli Eğitime vereceğiz diğer birimlere hiç eleman almayalım derse bu bizim için bir talimattır. Öyle yaparız. Daha fazla eleman alalım derse o da değerlendirilir ona göre bütçeye yansımasını sınırlandırmak için tedbirler alırız. Ya borçlanmamız lazım ya da vergiyi artırmamız lazım. Bu kadar açık ve net."
<< Önceki Haber Bakan Şimşek'ten Türkiye'ye kötü haber: Gerekirse... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER