Bakan Yılmaz F-16 savaş uçağını düşürdü!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınan F-16 simülatör Eğitim Merkezi’nin açılış töreninde kullandığı F-16’yı yere düşürdü.

Bakan Yılmaz kullandığı F-16 savaş uçağını düşürdü!

  • Bakan Yılmaz simülatör Eğitim Merkezi’nin açılış töreninde kullandığı F-16’yı yere düşürdü.
  • Simülatörler üzerinden canlı savaş senaryosu gerçekleştirildi.
  • "Türkiye’nin başı dik, alnı açıksa, sesi gür çıkıyorsa bunun Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne borçluyuz"
 Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınan dünya çapında teknolojik olarak en gelişmiş F-16 Simülatör Eğitim Merkezleri, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Havelsan Genel Müdürü Sadık Yamaç, Emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halis Burhan ve çeşitli ülkelerin askeri ateşeleri katıldı.

  Törende açılış konuşmaların öncesinde F16SİM Projesi hakkında F-16 Simülatörü Proje Müdürü Pelin Erişen bilgiler verdi. Erişen’in bilgilerinin ardından simülatörler üzerinden canlı savaş senaryosu gerçekleştirildi.

  “TÜRKİYE ORDUSUYLA GURUR DUYUYOR”
  Törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, F-16 Simülatör Eğitim Merkezi’nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na hayırlı olmasını diledi. Bakan Yılmaz, “Başta hava şehitlerimiz olmak üzere bu vatan için can vermiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize hayatta olanlara Allah’tan uzun ömür diliyorum. Bu vatan onları hiçbir zaman unutmayacaktır. Şehitler için müjde kesindir. “İsteme benden makber sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.” Dolayısıyla yerleri cennettedir. Makamları da peygamberin yanındadır. Bizim inancımızda en ulvi makamda budur” diye konuştu. Türkiye’nin ordusu ve Hava Kuvvetleri’yle gurur duyduğunu belirten Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

  “TÜRKİYE’NİN SESİ GÜR ÇIKIYORSA BUNDA TSK’NIN KATKISI VAR”

  “Türkiye’nin başı dik, alnı açıksa, sesi gür çıkıyorsa bunun Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne, Türk hava kuvvetlerinin caydırıcılığına borçluyuz. Ustalık tecrübenin birikiminden oluşur. Ne kadar ustasın o kadar çok tecrübeye sahipsin. O kadar çok tecrübeye sahip olabilmek içinde o kadar çok eğitim almak lazım. Ne kadar eğitim o kadar tecrübe ve ne kadar tecrübe o kadar da ustalıktır. Ben Türk Hava Kuvvetleri’nin başındaki komutan olmak üzere tüm pilotlarımızın bu ustalık seviyesine geldiğine inancım tamdır. Güzel bir söz vardır: ‘tetiği çeken bilek değildir, yürektir’ diye. Yürekleri vatan aşkıyla çarpan başta komutanımız olmak üzere bütün pilotlarımıza bu F-16 simülatörü eğitimiyle kazanacakları bilgiyle 21. Yüzyılın güçlü Türkiye’sinde güçlü bir silahlı kuvvetlerinin parçası olaraktan güçlü bir Türk Hava Kuvvetleri’ni oluşturacaklarını ve dosta güven düşmana caydırıcılık sağlayacak bir yapıda olacağına inancım tamdır. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. “

<< Önceki Haber Bakan Yılmaz F-16 savaş uçağını düşürdü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER